La Fundació Ángel Tomás- FISAT ha col·locat en el mapa inspectorial dos nous projectes socials a Aragó. 2021 ha sigut l’any en què han nascut el Campament Urbà de Zaragoza i el Projecte de Suport Educatiu PAE El Pilar, també a Zaragoza. Tots dos projectes responen a una demanda social en el barri de Delícies, on se situa Salesians Zaragoza.

Per: FISAT

2022 es presenta com un any important per a afermar tots dos projectes a Zaragoza i donar a conéixer la tasca de FISAT a Aragó. El final del trimestre de l’any passat ha establit la base d’acords i noves iniciatives per a millorar la intervenció i l’atenció a xiquets, xiquetes i joves dels projectes.

Campament urbà, reconeixement Ebrópolis
El campament urbà de Zaragoza va tancar 2021 amb un reconeixement per part de Ebrópolis. És l’Associació per al Desenvolupament Estratègic de Zaragoza i el seu entorn. Es dedica a l’elaboració i impuls de l’estratègia de futur de la ciutat i les localitats del seu entorn. El campament urbà optava als premis Ebrópolis de bones pràctiques ciutadanes. Tomás Aragón, en representació del campament urbà de Zaragoza, va participar en el lliurament del premi, rebent un diploma per la participació de FISAT.

De cara al present curs, l’equip coordinador del Campament Urbà es va reunir per a organitzar les diferents activitats del curs, com la promoció del voluntariat i les activitats de finançament.

PAE El Pilar, acord amb la Fundació Carreras
Per part seua, el PAE El Pilar, en el qual participen 18 adolescents i joves entre els 15 i 18 anys d’edat, ha completat el seu primer trimestre de vida. L’equip educatiu es va reunir per a valorar el trimestre, incloent un moment formatiu a càrrec de Monti Garrido com a coordinadora dels projectes socioeducatius de la fundació.

El mes de novembre, Nacho Beltrán, director de FISAT, va signar un conveni amb la Fundació Carreras. Gràcies a aquest conveni, a més de poder disposar de beques per a menjador escolar per als i les joves del PAE, una vegada al mes organitzen o patrocinen una activitat d’oci educatiu; l’última activitat realitzada va consistir en una vesprada esportiva i de superació en els rocòdroms de les instal·lacions de BulderLand.

L’inici de l’any arranca amb una interessant proposta del PAE, que promou l’obtenció del permís de conduir per a fomentar l’ocupabilitat juvenil i l’autonomia.

Saps que pots donar suport als projectes socials de la teua casa salesiana? Coneix els projectes de la teua casa salesiana: https://www.fisat.es/contigosomosmas/