Els premis QRSC  2022 s’han entregat a les empreses UTE Alacant i Serveis i Manteniments Costa Alacant i a l’associació AITEX,  pel seu compromís amb la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat i els drets de la infància.

Per: FISAT

La col·laboració d’UTE Alacant i Serveis i Manteniments Costa Alacant amb el projecte Somos Parte d’Alacant ha permés tant l’experiència laboral de les i els participants en els itineraris d’inserció, com la incorporació posterior de personal a les seues plantilles.

D’altra banda, s’ha volgut reconéixer la tasca de l’Associació d’investigació de la Indústria Tèxtil – AITEX que durant els últims anys recolza econòmicament el Projecte de Suport Educatiu PAE Don Bosco d’Alcoi. Aquest recurs per a xiquets, xiquetes i adolescents realitza una important tasca. Actualment cada vesprada, 13 xiquetes i xiquets acudeixen a “fer els deures”, jugar, berenar i sobretot a gaudir d’un ambient d’acolliment i família. És un xicotet gran recurs educatiu en el qual es treballa en el desenvolupament personal i social dels menors, a través d’una intervenció d’educació integral i mitjançant activitats educatives, culturals i de temps lliure.

El suport econòmic de AITEX és molt important perquè aquest tipus de recursos estan infrafinançats malgrat la seua demanda en aquelles localitats on se situen.

El lliurament dels premis QRSC es va celebrar a Alacant, en el marc de la jornada QRSC de *FISAT, un projecte finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

El premi consisteix en una làmina emmarcada, obra de Begoña Fernández-Cañada; artista plàstica i voluntària del taller ‘Expressar-te’ per a dones privades de llibertat. Aquest dibuix és fruit de la seua experiència del voluntariat amb FISAT i representa l’acompanyament i la sororitat.