Paula Pereira té 18 anys i viu en la llar d’emancipació, Pis Maín de la la Fundació Ángel Tomás- FISAT. El projecte pertany a la plataforma social de salesians Sant Joan Bosco de València.

Per: FISAT

Va estar tres anys en acolliment familiar, com ella diu, van haver moments bons i altres menys bons, però amb la perspectiva de l’edat i en el seu procés de maduresa, posa en valor la seua experiència.

Ara, col·labora amb l’associació Nova Infància, i imparteix unes xarrades dirigides a xiquetes, xiquets i joves en acolliment familiar.

Paula està estudiant un cicle formatiu de “Atenció a persones en situació de dependència”; s’està traient el curs de monitora de temps lliure i fa pràctiques en el centre de dia Entre Amics, on també és voluntària.

“El pis m’ha fet madurar molt”, compte. “M’agradaria ser policia nacional. Sé que ho aconseguiré. Ara m’ho comence a creure”.

Declaració Universal dels Drets dels xiquets i xiquetes: 

Tot/a xiquet/a té dret a créixer a l’empara i sota la responsabilitat dels seus pares i en tot cas, en un ambient d’afecte i seguretat moral i material. La societat i les autoritats públiques tindran l’obligació de cuidar especialment dels xiquets sense família o sense mitjans de subsistència.