ARI

Suport Residencial per a la Inclusió

En FISAT defensem l’accés a l’habitatge digne per a totes les persones

Dins de les línies d’actuació de Desenvolupament comunitari, treballem perquè totes les persones puguen costejar-se una llar com a part fonamental del seu projecte de vida.

 

Què és ARI

ARI: Suport Residencial per a la Inclusió és un recurs dins del programa Despega, d’atenció especialitzada per part de professionals del Treball Social i la Psicologia.  Dins de l’atenció especialitzada de l’àrea de Treball Social, es compta amb ARI, una línia d’acció en matèria d’accés a habitatges dignes, un dels principals obstacles que es troben les persones amb les quals treballem.

 

Per què ARI

 

Recursos

El servei ARI treballa en línia amb els projectes de FISAT en la Comunitat Valenciana.

ARI ofereix:

  • Ajudes per al pagament de lloguer i subministraments
  • Mediació amb arrendadors/es
  • Atenció individualitzada en matèria d’habitatge
  • Tallers sobre la gestió de l’economia domèstica

DESCARREGAR INFORMACIÓ

 

Bossa d’habitatges

Una de les iniciatives que vol impulsar el programa Despega a través de ARI és la creació d’una bossa d’habitatges. Des d’aquest servei ajudem a les persones en la cerca d’habitatge, apostant per un habitatge digne, amb preu de lloguer assequible i per l’accés a oportunitats de lloguer sense discriminació.

No obstant això, la conjuntura econòmica i social fa complicat aconseguir aquestes metes, per això, aquest servei ha posat en marxa una bossa d’habitatges on aquelles persones propietàries que tinguen un habitatge immobilitzat, aposten per un lloguer just i segur, contribuint a donar oportunitats a persones que les necessiten, especialment joves.

Necessitem comptar amb persones que anteposen el seu compromís social a un rèdit econòmic però sense perjudici de la propietat que lloguen.

ARI vol ser un nexe d’unió entre persones propietàries disposades a contribuir a una societat més justa i persones que necessiten que se’ls brinden oportunitats per a prendre les regnes de les seues vides.

Preguntes freqüents

 
A qui llogaria el meu pis?

Les persones que participen en el recurs ARI estan en situacions vitals en les quals necessiten un vot de confiança, una primera oportunitat, en tema laboral, en l’accés a l’habitatge. Principalment són joves que finalitzen la seua estada en un pis d’emancipació o acabats de complir els 18 anys han d’abandonar la residència d’acolliment de menors.

Quins problemes troben per a llogar un habitatge?

Principalment el preu dels lloguers que no corresponen amb els salaris que perceben, però també s’enfronten a rebutjos per prejudicis o estigmes socials en tractar-se en molts casos de persones migrants o racialitzades; joves i/o amb un baix nivell socioeconòmic.

Tenen solvència per a pagar un lloguer?

Sí, però no al preu que imposa el mercat. Tenen mitjans per a afrontar un lloguer assequible. La idea de crear la bossa d’arrendataris/es sorgeix per les bones experiències de l’entitat salesiana amb altres projectes que han sigut recolzats per particulars com és el cas dels pisos d’emancipació. Necessitem comptar amb persones que anteposen el seu compromís social a un rèdit econòmic però sense perjudici de la propietat que lloguen.

Contacta amb el teu projecte més pròxim:

Despega-ARI València
T. 661 87 65 53
despega.valencia@fisat.es

Despega-ARI Alacant
T. 647 81 20 79
despega.alicante@fisat.es

Despega-ARI Burriana
T. 
despega.burriana@fisat.es

ARI – Projecte de Suport a la Residència per a la Inclusió és finançats per:

Itineraris d’emancipació d’èxit – IMEX és finançats per: