Voluntaris i voluntàries dels nostres projectes es reuneixen en una trobada online per a finalitzar aquest curs tan peculiar i compartir les seues experiències.

Per: FISAT

“Hi ha dues opcions: ‘Banyar-se el cul’ o formar part de l’entramat d’injustícies que es produeixen dia a dia”. Aquesta és una de les reflexions que va sonar amb força dissabte passat 20 de juny en la I Trobada de Voluntariat Online: Banya’t. Encara que les circumstàncies sanitàries són les que són, el programa de voluntariat continua acompanyant a les persones voluntàries i, en aquest cas, es va generar un espai realment especial en el qual voluntàries i voluntaris de FISAT van poder compartir les seues experiències, créixer en comunitat i reflexionar sobre les problemàtiques socials que ens porten a comprometre’ns més que mai a través del voluntariat en la transformació social.

A partir de diferents dinàmiques grupals les persones que van assistir a la reunió van compartir la seua realitat voluntària i com aquesta li havia transformat personalment. Es va generar un espai molt bell on es va poder comprovar la força transformadora del voluntariat i com, malgrat les diferents realitats que es viuen en els projectes, totes les persones voluntàries de la Fundació comparteixen un mateix llenguatge i estil que forma part de l’ésser i fer salesià.

El voluntariat forma part de la realitat diària dels projectes de FISAT i és gràcies al suport de persones que posen el seu temps al servei dels altres que molts d’ells poden tirar avant. És per això que continuem apostant per moments com aquesta trobada, entenent la tasca voluntària com un camí transformador i generant espais per a la reflexió, l’aprenentatge i la construcció d’una gran família de voluntaris i voluntàries FISAT que comparteixen i creixen en comunitat.