El projecte Campament Urbà Elx de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha sigut premiat per la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana en l’edició dels premie del Voluntariat 2020 en la categoria “Voluntariat educatiu, cultural i esportiu”.

Per: FISAT

“Un reconeixement que arriba en un any en què el voluntariat del Campament Urbà ha demostrat la seua gran vocació de servei i la seua capacitat d’adaptació en reconvertir el projecte i continuar arribant als xiquets i xiquetes als quals cada estiu ofereix una alternativa d’oci i temps lliure”, explica Cristina Martínez Ferrando, responsable de Voluntariat en FISAT.

El Campament Urbà d’Elx és un projecte desenvolupat íntegrament per persones voluntàries. En col·laboració amb Salesians Elx, des de 2007 el Campament Urbà busca oferir una alternativa educativa en el temps lliure per a aquells xiquets i xiquetes en situació o risc d’exclusió social durant el mes d’agost, en el qual baixa considerablement l’oferta d’activitats educatives a la ciutat.

Actualment el projecte compta amb més de 100 voluntaris i voluntàries. Gràcies a aquest recurs de l’1 al 7 d’agost, 150 xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys gaudeixen d’una gran varietat d’activitats que les voluntàries i voluntaris han preparat per a trencar amb les rutines i oferir una proposta d’oci i temps lliure.

Campament Urbà en temps de COVID-19

El passat estiu el Campament Urbà va fer front als desafiaments de la pandèmia i davant la impossibilitat de celebrar presencialment la trobada, va repensar la seua proposta per a arribar igualment a les xiquetes i xiquets. El resultat va ser el format online i el lliurament de materials per a poder desenvolupar diferents activitats. Cada dia del campament, els voluntaris i voluntàries van ser a la casa dels destinataris per a entregar-los unes caixes amb material per a tallers, moments de reflexió, etc. a desenvolupar aqueix dia a casa. Aquestes caixes estaven acompanyades de vídeos per a guiar cadascuna de les activitats (també se’ls facilitava tot el contingut dels vídeos per escrit per als qui no tenien accés als mitjans necessaris per a veure els vídeos).

Una gran tasca que ha sigut reconeguda en la V Edició dels Premis del Voluntariat.

La Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana està composta per un centenar d’entitats que representen a 30.000 voluntaris/es.

El projecte Campament Urbà d’Elx es desenvolupa en col·laboració amb Salesians Elx. En 2020 ha rebut finançament de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’IRPF.