Els projectes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT uneixen sinergies per a afavorir el creixement i l’autonomia de les persones joves a les quals s’acompanya. La coordinació i el treball conjunt dels equips educatius incideix de manera positiva en la intervenció.

Per: FISAT

Un exemple d’aquesta col·laboració és la que es desenvolupa entre el taller d’hostaleria del Centre de dia Don Bosco i els pisos Magone. Gràcies a l’acompanyament de tots dos recursos el taller d’hostaleria és una opció formativa i d’inserció laboral per a molts joves de les llars d’emancipació.

Omar, Carlos i Ángela ens expliquen com és el procés i el resultat:

En els pisos d’emancipació s’orienta als joves cap a la formació i la millora de l’ocupabilitat. Per a aquells que valoren l’hostaleria com una opció de futur, el centre de dia Don Bosco ofereix un itinerari d’inserció sociolaboral com a “Ajudant de cuina i cambrer” a través del qual els xics i xiques adquireixen competències professionals i formació per a l’autonomia personal.

La formació inclou els continguts específics d’hostaleria i pràctiques internes i externes, així com l’acompanyament educatiu per al desenvolupament personal i adquisició de competències mitjançant tutories, sessions d’autonomia, orientació laboral i desenvolupament d’habilitats socials. El treball coordinat dels equips educatius dels pisos i del centre de dia permet conéixer el procés vital del jove i això afavoreix la intervenció en el seu procés cap a l’autonomia.

Les llars d’emancipació Pisos Magone i el Centre de dia Don Bosco són recursos concertats per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.