El programa Alraso de la Fundació Ángel Tomás- FISAT s’emmarca dins de les accions de Desenvolupament comunitari que tenen com a objectiu afavorir la convivència i la participació en l’entorn.

Por: FISAT

FISAT aposta per un model de societat inclusiu i des d’aquesta perspectiva es treballa en tots els projectes de l’entitat, especialment amb xiquets, xiquetes i joves.

Però Alraso atén realitats concretes i a més contribueix en la construcció de comunitats obertes a la diversitat i a la interculturalitat. D’una banda, proporciona diferents serveis per a donar resposta a les necessitats específiques de les persones migrants per a aconseguir la seua plena participació en la societat. D’altra banda, proposa diferents activitats obertes als qui tinguen interés a participar en accions per a enriquir-se de la diversitat i fer d’ella una realitat social.

Tot això, des d’una enfocament de Drets Humans i de gènere, entenent a totes les persones que passen pel projecte com a subjectes de dret i construint un ambient que reflectisca la societat intercultural en la qual creem. A través de la línia específica de Alraso Dona es treballa per empoderar a les dones i pal·liar les desigualtats a les quals aquestes s’enfronten, especialment les dones migrants, doblement estigmatitzades.

Actualment Alraso es desenvolupa a Cartagena, València, Borriana i Alacant.
Què ofereix Alraso? En cadascun dels projectes Alraso s’ofereixen serveis per a atendre diferents necessitats com a suport en el procés d’integració a diferents nivells: jurídic, administratiu, lingüístic, cultural, etc. D’altra banda, promou tallers, espais de diàleg, activitats i eixides culturals que són punt de trobada per a totes les persones interessades. A més, ofereix espais específics per a promoure l’equitat de gènere, com és el cas dels grups de suport per a dones.

El programa Alraso és finançat a Cartagena per la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia (CARM). Lluita contra la pobresa. Subvencions a entitats del tercer sector d’acció social destinades al desenvolupament d’actuacions en la lluita contra la pobresa i exclusió social a la Regió de Múrcia.

En la Comunitat Valenciana per l’IRPF autonòmic. Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En col·laboració d’Igualtat en la diversitat.

Col·laboren l’Ajuntament de València i l’Ajuntament d’Alacant.