Els projectes socioeducatius de FISAT tenen una de les seues grans fortaleses en el suport i reforç escolar i acadèmic dels xiquets, xiquetes i adolescents. Aquest camp és de gran importància per a la intervenció individual i el desenvolupament dels xics i xiques basat en l’avaluació del punt de partida de cadascun/a per a conéixer i atendre les necessitats individuals detectades.

Per: FISAT

Els equips professionals dels projectes socioeducatius dediquen esforços perquè el treball acadèmic siga de gran eficàcia i repercutisca de manera positiva en l’educació i l’aspecte personal de cada xiquet, xiqueta i adolescent.

Aquesta tasca es divideix en tres pilars fonamentals:

Realització de les tasques escolars: Cada dia els educadors i educadores dels projectes juntament amb el suport de voluntariat acompanyen en la realització de les tasques donant-li importància a l’ús de l’agenda com a eina d’organització del treball, promovent l’ús de tècniques útils d’estudi i ensenyant les mateixes, resolent dubtes i explicant les diferents matèries

Coordinació amb els centres educatius: Aquesta és una part important del treball dels i les professionals ja que és en aquestes reunions de coordinació és on es posa en comú les dificultats i les destreses de cada xiquet, xiqueta o adolescent dels nostres projectes. En aquestes reunions s’acorden línies d’actuació claus per al desenvolupament acadèmic.

Cerca de la vocació: És una dels objectius principals en els nostres projectes, ja que gran part de l’apoderament personal es veu reforçat per la trobada d’una vocació professional i personal i és ací on els educadors i educadores prenen un gran paper acompanyant al xic o la xica puga descobrir quina és la seua vertadera vocació com a persona i poder utilitzar-la per a un futur laboral. Aquesta cerca de la vocació radica a potenciar les qualitats i habilitats de cada persona.

Aquesta és una línia més de treball dels centres socioeducatius però que té una gran importància dins de l’organització d’aquests, ja que es considera aquest àmbit crucial i potenciador per a tots els xics i xiques dels projectes.