Hui, 5 de desembre, és el dia Internacional del Voluntariat, un dels elements fonamentals del carisma salesià i de la Fundació Ángel Tomás- FISAT. Molts dels projectes de FISAT han nascut i porten anys funcionant gràcies a la presència de persones voluntàries que dediquen el seu temps lliure a tirar-los avant. “En FISAT creiem en un voluntariat transformador, format i compromés”.

Per: Cristina Martínez Ferrando. Tècnic de Voluntariat FISAT.

El treball voluntari implica una transformació dels projectes, les persones destinatàries, així com de les pròpies persones voluntàries i el seu entorn. Aquesta transformació a diferents nivells és el que fa únic al voluntariat i el converteix en un dels majors agents de canvi que existeixen en la societat. “No hi ha res més fort en el món que el cor d’un voluntari”.

Des de FISAT, apostem per la formació dels nostres voluntaris i voluntàries, que permeta el seu creixement personal i aposte per la qualitat de les accions que es realitzen. Un voluntariat format i acompanyat multiplica el valor de tot el que es realitza, i acaba convertint-se en un estil de vida. “Sé el canvi que vols veure en el món” 

El compromís de les persones voluntàries per crear un món més just i igualitari és en definitiva el que les fa participants fonamentals de la Fundació i el seu projecte. El voluntariat és còmplice dels valors que ens mouen, i és capaç de portar-los allà on no arribem. “Molta gent xicoteta, en llocs xicotets, fent coses xicotetes, pot canviar el món”

Per tot això, volem felicitar aquest dia a les més de 200 persones voluntàries FISAT que amb el seu treball i altruisme fan realitat el canvi. Gràcies per la vostra presència i cor. Gràcies pel vostre fer, però sobretot, pel vostre ÉSSER.