La Fundació FISAT compleix 15 anys d’entitat social salesiana des que es fundés el setembre del 2008. Aquest any, FISAT va tornar a celebrar en família aquesta data tan assenyalada tal com fes amb el desè aniversari.

Per: FISAT

Salesians El Campello va acollir la jornada d’inici de curs i la celebració del 15è aniversari de l’entitat. Més de 130 treballadores i treballadors es van reunir per posar en valor el camí recorregut durant tot aquest temps i conèixer els nous reptes que assumirà l’entitat els propers sis anys, recollits al Pla inspectorial de l’ambient Plataformes Socials.

Van acompanyar FISAT els salesians José Luis Navarro, vicari inspectorial; Joan Valls, coordinador inspectorial de Plataformes Socials; Jordi Tarrazó, coordinador de Pastoral de FISAT; Segundo García, director de l’Obra Salesians Alacant; Santi Muñoz, director de l’Obra de Salesians Sant Antonio Abad; Nando Navarro, director de l’Obra de Salesians Sant Joan Bosco València; Vicente Serrano, salesians Elx; Juan Orestes Fernández, salesians Borriana, i Antonio Zaragoza, director de l’Obra de El Campello.

Després del Bon dia, i les salutacions inicials per part de José Luis Navarro, Joan Valls i Nacho Beltrán, es va presentar el canvi de nom de l’entitat i la seva nova imatge corporativa que es farà oficial les properes setmanes.

Assolir una edat tan assenyalada requereix mirar enrere i reflexionar sobre com des dels projectes socials de cada casa salesiana s’ha continuat amb el llegat de Don Bosco. A través del testimoni de vida de Segundo Garcia, que durant 25 anys va estar lligat als projectes socials de la plataforma educativa social (PES) de Sant Antoni Abat i a FISAT; Sonia Humada, directora de la PES de Sant Joan Bosco València i del centre de dia Entre Amics; i Pili Úbeda, directora de la Casa Don Bosco València, es va transmetre la importància de l’estil salesià, el principal valor diferenciador. “És la inspiració des d’on es fan les coses. Potser totes podem fer el mateix pel que fa a la materialització de la intervenció. Però des d’on i com marca diferències ben clares. Inspiració evangèlica, sistema preventiu, creure fermament en les possibilitats de canvi i de millora de tot jove, compromís per la transformació de la societat en l’intent d’abordatge no només de les conseqüències sinó de les causes de l’exclusió”, va explicar Segundo García.

En el marc de la celebració es va fer entrega d’un reconeixement a les persones amb més trajectòria a l’entitat. L’obsequi simbòlic, una figura de Don Bosco en metacrilat, es va fer gràcies a la il·lustració d’Agustín de la Torre.

El moment sorpresa de la trobada va ser la participació de l’humorista Pere Aznar que, amb la seva perspicaç capacitat d’anàlisi, va radiografiar la figura de l’educador/a social. Gràcies a l’enllaç que es va crear amb el còmic al programa 400 d’À Punt, Aznar va connectar des de l’afecte i el reconeixement a la tasca de FISAT, i va oferir un divertit punt de vista de la intervenció social.

La jornada va finalitzar amb dinar i una dinàmica de joc per enfortir l’ambient de família de l’entitat.