La Fundació Ángel Tomás- FISAT ha assumit els objectius i compromisos adquirits en la Mesa de Responsabilitat Social Corporativa d’Alacant de la qual forma part al costat d’altres 24 entitats. En la reunió celebrada passat 31 de maig, a la seu de la Fundació Caja Mediterráneo, han quedat aprovats els sis objectius assolibles per la Mesa.

Per: FISAT

FISAT es compromet a alinear els objectius de la Mesa amb els objectius programàtics de l’entitat per a donar-los resposta a través de diferents accions.

Objectius de la Mesa:

1. Intercanvi de bones pràctiques i experiències.

2. Realització d’accions i/o projectes comuns.

3. Difusió de la RS entre el teixit empresarial i social de la província d’Alacant participant en diferents jornades i congressos, difonent informació rellevant a través de les xarxes socials i pàgina Web de la Mesa (quan estiga creada).

4. Formació, promoció i conscienciació en matèria de responsabilitat social entre joves i professionals. Xarrades formatives en instituts i col·legis professionals.

5. Identificació de valor compartit entre els integrants de la Mesa i les noves incorporacions futures d’empreses i entitats.

6. Aplicació dels ODS a nivell transversal en totes les activitats proposades.

Des de FISAT valoren l’aprovació per unanimitat d’aquests objectius: “La implementació de la Responsabilitat Social en les nostres pròpies organitzacions és un repte al qual hem de donar prioritat”, destaca Ignacio Beltrán, director de FISAT. “I al mateix temps, com a entitat social hem de ser una eina útil perquè les empreses i institucions puguen canalitzar la seua RSC a favor de les persones més vulnerables i ser capaces, entre totes i tots, de transformar”.

En aquest sentit, Beltrán ha assenyalat les accions més immediates que està desenvolupant la Fundació Ángel Tomás a Alacant. “Des de fa un any treballem en la inserció sociolaboral de joves amb un baix perfil d’ocupabilitat. A través del programa Somos Parte, a la província d’Alacant s’ha posat en marxa un recurs d’inserció laboral que ofereix assessorament, formació i orientació per a l’ocupació”.

Per a oferir una vertadera inserció ha sigut fonamental teixir aliances amb empreses que faciliten experiències laborals als joves que participen en el programa. “Hem comptat amb el suport de xicotetesi mitjanes empreses que s’han compromés amb nosaltres i amb aquest projecte local. Ha sigut un treball enriquidor tant per a les persones destinatàries com per a les empreses. Gràcies a les experiència, FISAT ha guanyat col·laboradors que donen suport a Somos Parte i les empreses han experimentat el poder transformador de la RSC i el seu paper com a agents de canvi”.

La Mesa de RSC va ser creada per la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. La Mesa RSC d’Alacant naix com un espai comú participatiu, fòrum de difusió, sensibilització i intercanvi d’experiències, inquietuds i projectes que en relació amb la responsabilitat social sorgisquen o puguen sorgir, tant entre els integrants actuals de la taula o els qui en el futur entren a formar part d’aquesta.

En ella estan representats, entre altres, la Universitat d’Alacant la Universitat Miguel Hernández, UGT, CCOO, Ibermutuamur, Cruz Roja, Atama Estrategia Responsable, Hidraqua, Cátedra RS, Solidaritat Internacional, Vectalia, Fundación CAM, Fundación Adecco, Cocemfe Alicante, Apsa, Laboratorios Quinton, Novafeina, A puntadas, Fundació Ángel Tomás-FISAT, Unión de Mutuas de Alcoy, i Balearia.