La Fundació Ángel Tomás- FISAT impulsarà en 2021 el programa Alraso per a l’acolliment, la convivència i la interculturalitat.

Per: FISAT

L’objectiu del recurs és promoure la inclusió de les persones migrants i donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu per a aconseguir la seua plena participació en la societat.

Enguany, gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es posa en marxa el projecte Alraso València. A Alacant, tindrà continuïtat cofinançat per l’Ajuntament de la ciutat.

Alraso naix a Cartagena per a donar resposta a una realitat social que precisa d’un recurs que acompanye a les persones migrants en la seua integració en la societat de la ciutat d’acolliment. Després de més de 15 anys d’experiència, FISAT ha estés el programa a altres plataformes socials salesianes.

El programa Alraso abasta diferents intervencions: l’atenció individualitzada on s’ofereix assessorament jurídic i administratiu (estrangeria, sanitat, padró, etc.); atenció a necessitats bàsiques (transport, habitatge, ajudes que faciliten la inserció, etc.); derivació a altres recursos disponibles com a orientació i inserció laboral.

Al llarg de l’any es programaran diferents activitats que formen part de l’oferta formativa del programa. Destaquen els Tallers Conviu per a la contextualització entorn de la cultura i al funcionament del sistema organitzatiu espanyol (educació, política, societat, geografia, tradicions, etc.); activitats d’oci i diàleg per a fomentar la interacció amb l’entorn i la convivència intercultural; o cursos per a l’aprenentatge de la llengua espanyola.

“La proximitat i l’acompanyament de la persona és part del procés per al seu apoderament per això es treballa amb una metodologia que fomenta la participació activa de les persones usuàries, aspecte fonamental per a aconseguir una plena inclusió social. Alraso és un punt de referència i suport continu perquè les persones puguen acudir sempre que ho necessiten”, destaquen des de FISAT.

Projectes Alraso

Alraso València se situa en el centre social ATÈS en la Plaça Professor Tendre Galván de València. El projecte és finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF.

Alraso Alacant atén al carrer Tucumán, 7. El projecte és finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF i l’Ajuntament d’Alacant.

Alraso Cartagena atén en l’Avinguda Sant Joan Bosco, 33 als Dolores- Cartagena. El projecte és finançat pel Govern Autonòmic i l’Ajuntament de Cartagena.