Les jornades d’inici de curs de la Fundació Ángel Tomás- FISAT han conclòs després de sis trobades per separat, un per cada plataforma social salesiana i seu central. La pandèmia ha modificat les formes però no el fons. Els equips estan preparats per a assumir els grans reptes d’aquest curs.

Per: FISAT

La Jornada d’inici de curs de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha sigut en realitat sis trobades, un per plataforma social salesiana: Sant Joan Bosco i Sant Antoni Abat de València; Borrriana, Cartagena i Alacant (Alacant, Villena, Alcoi), a més de seu central. Lluny de la tradicional convivència de dos dies en Salesians Godelleta, on treballadores i treballadors de tots els projectes es reuneixen per a formar-se, informar-se, intercanviar bones pràctiques, però sobretot per a estrényer llaços, enguany la pandèmia de la COVID-19 ha imposat distàncies i modificat les formes, que no el fons i el sentit d’aquesta trobada d’inici de curs.

El director de la Fundació, Nacho Beltrán, s’ha desplaçat a cadascuna de les plataformes socials per a reunir-se amb els equips.

Enguany, lògicament, els reptes vénen marcats per les conseqüències de la crisi social i econòmica de la pandèmia que està afectant de manera més contundent a les persones destinatàries de la fundació.

Des de FISAT es treballarà de manera coordinada per a donar resposta a les necessitats que han sorgit i sorgiran en el nou escenari amb l’objectiu que ningú es quede arrere.

Més suport per a FISAT

Un dels objectius d’aquest curs serà visibilitzar i sensibilitzar a l’ambient de les plataformes socials i a la resta d’ambients salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora sobre la nova situació. En aquesta línia s’està treballant a través d’una campanya per a aconseguir nous socis i sòcies per a la Fundació. “SomU i Amb tu SomMés” vol donar a conéixer el treball de les plataformes socials salesianes a totes les persones vinculades a la família salesiana.

Pandemic: El joc comença ara

Les trobades d’inici de curs han començat amb dinàmiques de reflexió preparades des de l’equip de Pastoral, inspirada en la pandemia com a fil conductor.

Gràcies a aquesta activitat s’ha gaudit d’un temps de reflexió personal i de compartir. Què hem sigut i com ens hem sentit durant el confinament i post confinament? i qui estic cridat a ser o vull ser en el que ve per davant? 

El joc comença ara.