El programa de sensibilització de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha desenvolupat el projecte “Tornar a contar” dirigit a agents educatius per a treballar amb la joventut.

Per: FISAT

“Tornar a contar” té com a objectiu que l’alumnat comprengua críticament el món en el qual viu perquè puguen desenvolupar-se en ell de manera digna i exercir una participació ciutadana responsable, compromesa i transformadora. És finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a càrrec de l’IRPF i de la Diputació d’Alacant.

Un projecte multidisciplinari

“Tornar a contar” és un projecte multidisciplinari i col·lectiu en el qual han participat més de 40 persones, que té com a objectiu la coproducció de narratives alternatives entorn de les realitats socials que atén, a través dels seus projectes, la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Utilitzant diferents expressions artístiques, les autores i els autors ens conten històries de superació, inspirades en relats de vida que els van narrar els seus propis protagonistes, que demostren que sempre tenim l’oportunitat de reescriure els nostres destins. Un retrat social polifònic que convida a establir un diàleg, també amb el lector/espectador per a teixir una experiència conjunta de relectura de la realitat, des de nous punts de vista.

FISAT posa a la disposició de tots els agents educatius, tant de formació reglada com d’educació no formal, aquesta eina educativa que comprèn una recopilació de relats contats a través de la paraula i de la imatge, i diferents materials didàctics per a treballar a l’aula segons edats i temàtiques. 

El material està disponible a través de la web: https://www.fisat.es/volver-a-contar/

Tot el material del projecte “Tornar a contar” està disponible de manera en línia i es pot descarregar. L’objectiu és treballar, tant en espais acadèmics com d’educació no formal, sobre les diferents realitats socials que apareixen en els relats i que, mitjançant la proposició d’activitats de reflexió crítica, es preten generar espais de deconstrucció que contribuïsquen al desenvolupament de discursos lliures de prejudicis i d’una societat més igualitària, intercultural i inclusiva en la qual ningú deixi mai de comptar.

“Tornar a contar”  arribarà a les cases salesianes

El passat 22 de setembre es va presentar el projecte en Salesians Elx.

El claustre del col·legi Sant Rafael va acollir aquesta primera presentació que recorrerà les diferents cases salesianes de la Comunitat Valenciana i Cartagena.

Les il·lustracions que formen part d’aquest projecte s’exposen en el col·legi Sant Rafael i poden visitar-se.