La Fundació Ángel Tomás- FISAT ha rebut el suport de la Generalitat Valenciana a través de subvenció en matèria d’Igualtat en la diversitat per a l’exercici 2021 que entre altres programes finança aquells que promouen la igualtat, la inclusió i l’acolliment per a la inclusió de persones migrants.

Per: FISAT

Gràcies a aquesta nova injecció econòmica el programa Alraso de FISAT en Comunitat Valenciana ha pogut reforçar els seus equips de treball i augmentar el nombre d’activitats en les tres localitats en les quals actua: València, Borriana i Alacant.

En 2021 els projectes Alraso València i Alraso Borriana han iniciat la seua activitat. Es treballa amb una metodologia que fomenta la participació activa de les persones usuàries, aspecte fonamental per a aconseguir una plena inclusió social.

Alraso és un punt de referència i suport continu perquè les persones puguen acudir sempre que ho necessiten. El programa Alraso abasta diferents intervencions: l’atenció individualitzada on s’ofereix assessorament jurídic i administratiu (estrangeria, sanitat, padró, etc.); atenció a necessitats bàsiques (transport, habitatge, ajudes que faciliten la inserció, etc.); atenció psicològica; així com derivació a altres recursos disponibles com a orientació i inserció laboral.

Al llarg de l’any s’ofereixen diferents activitats que formen part de l’oferta formativa del programa. Destaquen els Tallers Conviu per a la contextualització entorn de la cultura i al funcionament del sistema organitzatiu espanyol (educació, política, societat, geografia, tradicions, etc.); activitats d’oci i diàleg per a fomentar la interacció amb l’entorn i la convivència intercultural; o cursos per a l’aprenentatge de la llengua espanyola.

Novetats en 2021
Per a continuar avançant en la millora de l’atenció a les persones beneficiàries d’aquest programa, s’ha posat en marxa un servei d’assessoria jurídica amb dues advocades especialitzades. L’assessorament s’oferirà en els projectes de València i Alacant.
També ha començat l’activitat “Tàndem” entre persones hispanoparlants i els qui estan aprenent espanyol. Aquesta iniciativa vol no sols millorar l’idioma sinó fomentar la interacció i ampliació de xarxes de les persones que participen.

Finançadors
El programa Alraso per a l’acolliment, la convivència i la interculturalitat a la Comunitat Valenciana és finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF.
En 2021 ha rebut la subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en matèria d’Igualtat en la diversitat per a l’exercici 2021.
A Alacant està cofinançat per l’Ajuntament de la ciutat.