Disseny d’imatge: Luis Navarro Vicéns

Hui 8 de març celebrem el dia de la Dona. En la Fundació Ángel Tomás- FISAT es treballa perquè la igualtat de drets i d’oportunitats entre homes i dones siga una realitat. Un treball que és qüestió de totes i de tots.

Per: FISAT

En aquesta jornada de reivindicació volem posar rostre a totes les dones que formen part de FISAT. Educadores socials, treballadores socials, psicòlogues, administratives, tècniques en diferents àrees (qualitat, comunicació, subvencions, voluntariat, laboral), cuineres, netejadores que exerceixen diferents tasques tant en els projecte com en la seu central. Actualment més del 60 per cent de la plantilla de FISAT són dones, 88 d’un total de 143 treballadors/es.

Al costat de voluntàries, 124 en 2020, i treballadores en pràctiques, representen la força d’una entitat que promou el canvi social, també des de l’exemple.

En 2020 FISAT va acompanyar a 565 dones, joves i xiquetes en recursos d’inserció sociolaboral, socioeducatius, residencials, d’emancipació, d’acolliment, d’aprenentatge de la llengua i cultura. A través d’aquests recursos es treballa amb realitats que afecten molt en concret a les dones, com la falta d’autonomia econòmica, la violència de gènere o l’exclusió derivada de processos migratoris. En tots ells es treballa per a oferir un desenvolupament integral de la dona i es promou el seu apoderament i el protagonisme de la seua vida.

De manera transversal en cada recurs es treballa la igualtat de gènere, programes de prevenció i detecció de situacions de violència de gènere, incidint de manera especial en projectes que acompanyen a xiquets, xiquetes i joves. Per a això es desenvolupen diferents activitats: Bona vesprada, tallers, jornades, participació en campanyes i accions promogudes per la comunitat, etc. L’objectiu és promoure un canvi de mentalitat i col·laborar en la transformació de la realitat social.

Continuem construint

El 8 de març és un dia per a celebrar, reflexionar i reivindicar, i els 365 dies de l’any per a treballar per la vertadera igualtat de drets i d’oportunitats de totes les dones. Des de FISAT es continuarà reflexionant de manera autocrítica i constructiva per a millorar aquells aspectes en els quals encara existeixen desigualtats dins i fora de la nostra entitat.

Feliç 8 de març a totes les dones.