El passat 2 de gener, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana va fer públiques les concessions de les subvencions amb càrrec a l’IRPF autonòmic de la Comunitat per a l’any 2019. La Fundació Ángel Tomás – FISAT ha rebut un import total de 134.809,5€.

Per: FISAT

DEl total rebut, 126.456,82€ corresponen a la subvenció amb càrrec a l’IRPF autonòmic de la Comunitat Valenciana i 8.352,68 a la Regió de Múrcia. Aquesta quantitat suposa el 4,27% del pressupost del 2019 de la Fundació i ajudarà l’entitat salesiana a donar suport al funcionament dels projectes que ja estan en marxa així com a iniciar nous recursos, especialment en l’àmbit de la inserció sociolaboral per a joves.

Des de la Fundació Ángel Tomás, Nacho Beltrán, director de l’entitat, ha ressaltat la importància d’aquesta subvenció que és conseqüència del compromís i solidaritat de les persones que marquen la casella de la X solidària en la seua declaració de la renda. I anima a prendre consciència de la transcendència que té per a les entitats que com FISAT treballen a favor dels col·lectius més desfavorits.

“Enguany la Fundació Ángel Tomás ha rebut quasi un 50% més a través de l’IRPF respecte a 2018; aquest import ens ajudarà a continuar atenent menors, joves i a les seues famílies a través de recursos socioeducatius, recursos residencials i d’inserció sociolaboral”.

De la subvenció de l’IRPF s’han beneficiat els centres de dia, els projectes de suport educatiu (PAE), els pisos d’emancipació, Grupo Martes, el programa de voluntariat Contigo Somos Más; el programa de sensibilització Més per a qui té menys, el programa Somos Parte per a la inserció sociolaboral de joves i persones immigrants, i el programa Alraso Cartagena, per a l’atenció integral de persones immigrants.

Fablab FISAT

Un dels nous recursos que la Fundació Ángel Tomás vol posar en marxa és la Fablab FISAT. Es tracta d’un nou itinerari d’inserció sociolaboral enfocat en la formació en tecnologia 3D i destinat als joves dels pisos d’emancipació. Aquest projecte s’emmarca en la metodologia dels Fablab. “La Fundació està buscant finançament privat per a poder costejar les despeses d’aquesta ambiciosa iniciativa que ajudarà joves de 18 i 25 anys que viuen en pisos d’emancipació i estan treballant per aconseguir la seua autonomia persona, a construir un futur”, explica Beltrán.

Impuls a la inserció sociolaboral

La subvenció de l’IRPF contribuirà al fet que la Fundació Ángel Tomás impulse els recursos d’inserció sociolaboral que ve desenvolupant des de la posada en marxa del programa Somos Parte que actualment es desenvolupa a València i a Alacant.

En els pròxims anys, la Fundació Ángel Tomás treballarà per ser un referent en itineraris d’inserció sociolaboral i recursos en la cerca d’ocupació per a joves en situació de risc o exclusió social. Ja en 2018 ha reforçat el programa que ha començat també a Alacant, a través del programa Somos Parte Alacant, que en només quatre mesos ha oferit assessorament, cursos i formació a 30 joves i ha aconseguit teixir una xarxa d’empreses col·laboradores que han contribuït en la formació dels destinataris amb pràctiques no laborals i formació.

El treball desenvolupat per la Fundació en aquest àmbit, unit a les seues accions per la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), li ha valgut la confiança de la Generalitat perquè forme part de la Mesa de RSC a Alacant que ha creat la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Projectes beneficiats:

 • Centre de día Don Bosco
 • Centre de dia Entre Amics
 • Pis d’emancipació Magone
 • Pis d’emancipació Maín
 • Pis d’emancipació Don Bosco
 • Pis d’emancipació Casa Mámá Margarita
 • Pis d’emancipació Buzzetti
 • PAE Ángel Tomás
 • PAE Don Bosco
 • PAE Porta Oberta
 • Somos Parte
 • Grupo Martes
 • Voluntariat
 • Sensibilització
 • Programa Alraso