Grupo Martes

Grupo Martes

Grupo Martes és un projecte d’atenció especialitzada de la Fundació FISAT. Actualment el projecte gestiona dos habitatges tutelats per a persones que han estat privades de llibertat i pateixen addiccions o estan en procés de deshabituació, concertades per la Generalitat Valenciana.

Grupo Martes inicia el seu camí en 1986 de la mà d’Ángel Tomás, salesià i psicòleg, per a ajudar a les famílies afectades per l’heroïna del barri de Torrefiel. Hui dia, Grupo Martes pretén continuar sent un referent en el districte de La Saïdia oferint a més un grup de suport de prevenció de recaigudes obert a qualsevol persona que vulga participar, afectada directament o indirectament per les addiccions .

 

Per què creiem en la reinserció?

Amb qui treballem?

Treballem amb persones amb un trastorn addictiu que estan o han estat privades de llibertat i volen iniciar un procés de deshabituació i reinserció en la societat.

 

Línies d’actuació

Habitatges tutelats

Els habitatges tutelats de Grupo Martes són un recurs sota el concert de la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Estan situades a València, en el districte de La Saïdia.

Actualment Grupo Martes coordina dos habitatges, una per a homes i una altra per a dones. Cadascuna d’elles amb quatre places. Els habitatges pretenen ser un espai familiar en el qual les persones que resideixen en elles puguen sentir-se “com a casa” per a poder generar una confiança amb l’equip professional i companys/as que facilite el seu procés i millore el seu benestar.

Horari d’atenció presencial en els habitatges. De 8.00 a 20:00h de dilluns a divendres els pisos estan atesos presencialment per un equip multidisciplinari format per TIS, Psicòloga i Treballadora Social. Atenció telefònica 24/7.

 

 

Grup de suport per a la prevenció de recaigudes

Grupo Martes – grup de suport és un espai obert al barri i ciutat de València en el qual qualsevol persona pot acostar-se per a participar.

El grup de suport està format per un equip professional que modera la reunió, l’equip de voluntariat i persones amb addicció que volen seguir un procés de recuperació o que han acabat un procés però volen seguir vinculades i poder acompanyar a altres persona en el seu procés.

Les reunions es basen en el respecte pels altres, on es comparteixen experiències, s’orienta a noves incorporacions i es genera una xarxa de suport entre les persones que participen, que permet generar un vincle saludable.

Horari: tots els dimarts de 20.15 a 22.00.

Lloc: local ATÈS (plaça professor Tendre Galván s/n).

És necessària la inscripció prèvia per a assistir al grup de suport.

 

Intervenció a la presó

Grupo Martes realitza una intervenció directa des de l’any 1993 en el Centre Penitenciari Antoni Asunción Hernández (Picassent).

  • Grup de suport per a persones que volen rehabilitar-se de la seua addicció. Segon i quart dissabte del mes, de 17.00-19.00 en l’àrea de compliment.
  • Atencions individuals psicològiques i de treball social en tot el Centre Penitenciari.
  • Eixides terapèutiques.

També s’acull i supervisa a persones que compleixen Treballs en Benefici a la Comunitat.

Oci i temps lliure

Activitats d’oci i temps lliure saludables com a part fonamental de la intervenció. Es realitzen des d’eixides culturals, activitats esportives, excursions en la naturalesa, etc., que es realitzen en col·laboració amb el voluntariat i l’equip educatiu. A més de realitzar eixides convivencials que fomenten el bon clima i cohesió de grup.

Xarrades de prevenció, formació i sensibilització

Contacta amb sensibilització@fisat.es si necessites:

  • Activitats d‘educació preventiva enfront de les addiccions al consum dirigides a contextos escolars, associatius o altres espais que així ho requerisquen.
  • Formació a agents educatius de l’àmbit de l’educació formal i no formal. Facilitem materials didàctics i recursos en prevenció de conductes addictives.
  • Sensibilització per a centres educatius de la branca social. Coneix  FISAT i el projecte Grupo Martes.

Preguntes freqüents

 
Com puc sol·licitar una plaça en l'habitatge?

El procés de derivació és a través dels Centres Municipals de Serveis Socials on podràs comunicar-los que requereixes d’un habitatge tutelat amb les nostres característiques i començar el procés de derivació. Una vegada realitzat entraràs en llista d’espera dels diferents albergs i habitatges per a persones en situació d’exclusió social de la Comunitat Valenciana.

Qui pot ser voluntari/a?

Qualsevol persona amb un interés a ajudar a persones amb un trastorn addictiu i que han estat privades de llibertat, sempre i quan estiguen disposades a ser acompanyades i aprendre de la mà de l’equip de professionals que formen el projecte. Per a això hauràs d’emplenar el formulari  de FISAT i començaràs venint a la reunió de voluntariat tots els dimarts de 19.30 a 20.15, ja que és el punt d’inici per a començar com a voluntari/a en Grupo Martes.

Quina és la labor que es realitza en GM?

Acompanyament a persones que volen donar-se una segona oportunitat i començar una nova vida lliure de les addiccions, formant part activa d’aquesta societat.

Grupo Martes-València

ATÈS. Ángel Tomás Espai Social

Pl. Professor Tendre Galván s/n

46009 València

T 963 667 537 / 600 411 660 / 672 170 053

Proyecto concertado: