El projecte de suport educatiu Shirika de Cartagena ha oferit tallers i xarrades d’orientació vocacional i acadèmica per als joves del projecte majors de 16 anys.

A què vull dedicar-me en el futur? Tindrà eixides professionals el que vull? He de prendre una decisió pràctica o deixar-me portar pel que m’agrada? I això, on s’estudia? Com puc informar-me? El projecte de suport educatiu Shirika, a través dels tallers de desenvolupament personal i social, ha desenvolupat un programa d’orientació vocacional i acadèmica dirigit a 18 joves en procés de presa de decisions per a l’àmbit acadèmic.

En aquesta iniciativa han participat professionals de l’àmbit de l’educació social, de l’ensenyament, del món del so i la il·luminació i del sector industrial, oferint el seu testimoniatge i experiència vocacional.

Després d’un procés d’autoconeixement, es van realitzar dues sessions grupals d’orientació acadèmica i professional. Les sessions estaven dividides en dues parts: xarrada informativa i testimoniatges de diverses persones sobre els seus camins acadèmics i les seues professions actuals.

Les sessions han sigut dissenyades per la psicòloga i orientadora del PAE i han abordat el “Mapa de la formació acadèmica” i “Recursos per a la informació acadèmica i professional”.

Per als testimoniatges s’ha comptat amb persones vinculades a la Casa Salesiana de Cartagena amb diferents trajectòries acadèmiques i perfils.

Gràcies a la participació de Nuria Aliaga, Dani Nadal, Antonio Barcelona i José Antonio Soler els xics i xiques del PAE han reflexionat sobre qüestiones com la importància de l’autoconeixement per a prendre decisions; no tindre por de prendre una decisió equivocada perquè això també implica aprenentatge i sobretot, qué pesa més davant la disjuntiva d’estudiar una professió amb eixides professionals més segures o inclinar-te cap al que realment t’agrada.

Després de les xarrades s’estan realitzant tutories individuals amb aquells destinataris/as que finalitzen una etapa o ho sol·liciten.

El Projecte de Suport Educativa Shirika és finançat per: Conselleria de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies i Política Social a través de Subvencions a ONG amb Fons d’IRPF Autonòmic.