Acostar-se als projectes socials transforma. José Luis Navarro, “Joselu”, director de la casa salesiana de Villena, explica en FISAT et conta», aquest procés de canvi. També anima a conéixer i a confiar en entitats que com FISAT aposten per les persones, però que necessiten el suport econòmic perquè els projectes tinguen futur.

Per: FISAT

Villena és la ciutat natal d’Ángel Tomás. “Va ser una persona que va fer molt bé i es va dedicar especialment a la joventut amb més dificultats”, recorda Joselu. “Un ‘villenero’ autèntic i molt volgut”. A més de la fundació, Ángel Tomás dóna nom al projecte de suport educatiu, el PAE, que va sorgir amb motiu del centenari de la casa salesiana, aportant eixa “purna” que li faltava a la presència salesiana.

GAUDEIX DE LA XARRADA DE JOSELU

Les plataformes socials formen part de la presència salesiana, són un ambient més com el col·legi, la parròquia o el centre juvenil. “Una casa salesiana que no estiga preocupada pels que menys tenen o els més desfavorits no seria una casa salesiana”, subratlla Joselu.

Els projectes socials de Salesians Villena

“El PAE Ángel Tomás és un projecte molt senzill però preciós. A Villena és l’únic projecte d’aquest tipus que existeix. És una iniciativa que genera un espai de 4 a 7 de la vesprada a xavals, sobretot de Primària. Es generen hàbits, reflexions, és un punt de trobada amb diferents dinàmiques. Són alumnes de diferents col·legis de Villena”.

Amb la mateixa naturalitat amb la qual va sorgir el PAE va nàixer fa any i mig el Pis Don Bosco, una llar d’emancipació per a joves extutelats.

“Per a mi el pis d’emancipació ha suposat un descobriment com a salesià, m’encanta. Estic aprenent moltíssim, més del que jo puc donar. A mi personalment m’està ajudant, primer a adonar-me dels drames humans que molts d’aquests xavals porten amb si i això m’ensenya a no fer judicis precipitats, que les teories són molt clares però davant tenim persones que han patit molt.

Com a educador estic aprenent molt que en altres àmbits no podria aprendre. Com a salesià em trobe vocacionalment molt realitzat, forma part de la meua vida. Em rejoveneix espiritualment per dins.”

Ser soci/ a en FISAT: confiança i transparència

Joselu anima a les persones al fet que confien i facen costat econòmicament a FISAT.

Perquè una persona vulga fer-se soci d’una entitat social han de donar-se dos elements, “La confiança en el donant i la transparència en l’organització. FISAT mostra els projectes, dóna una memòria i jo sempre pregunte, confieu en nosaltres, confieu en els salesians?… Hi ha gent que diu, jo com puc ajudar?… No sempre podem dedicar el nostre temps però una xicoteta aportació després es tradueix a poder multiplicar els projectes i l’ajuda en els que més ho necessiten “.

Coneixes els projectes socials de la teua casa salesiana?

Entra en: https://www.fisat.es/contigosomosmas/

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb els projectes socials de la Fundació Ángel Tomás- FISAT

FISAT et conta. Activitat per a la promoció del voluntariat i el compromís social. Desenvolupa: Voluntariat i Sensibilització. Col·labora la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de la convocatòria de l’IRPF.