Nous pelegrins, noves il·lusions i un mateix camí que acull a joves dels diferents projectes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT i a l’equip educatiu que els acompanya.

 

Per: FISAT

El camí de Sant Jaume s’emmarca en la proposta d’itinerari de Fe que ofereix la Pastoral de FISAT per a destinataris i destinatàries entre 13 i 16 anys. Per què aquesta proposta? En la Fundació estem convençuts i convençudes que una de les millors formes per a estimular el creixement de les persones per a les quals treballem és proporcionar-los experiències positives de vida. A més, sabem l’enriquidor que resulta la trobada amb persones d’altres llocs, però amb les quals comparteixen preocupacions, vivències, somnis…Per això en aquesta activitat participen xiques i xics dels projectes socioeducatius de FISAT i residencials tant de València com de Borriana i Cartagena.

Enguany, un total de X joves i X educadors i educadores emprendran un recorregut de quasi 120 quilòmetres des de Tui fins a Santiago de Compostel·la. Seran sis etapes i huit dies amb partida conjunta des de València, del 6 al 13 de juliol.

Col·labora amb el Camí

Aconseguir finançament per a costejar aquesta activitat és part del repte del Camí de Sant Jaume. S’ha estimat un cost de 270 euros per jove i s’ha fet una crida a la Família Salesiana per a col·laborar. Els joves han desplegat els seus dots comercials i han venut rifa, polseres, xapes, imants, entre altres productes per a pagar les despeses.

Des de les cases salesianes s’ha finançat material per al Camí: impermeables i sacs de dormir i es pot col·laborar amb donatius a través de bizum (codi 38381); realitzant una transferència bancària (ES88 2100 8681 50 0200061202) o fent-te sòcia/o de FISAT per a finançar les activitats de Pastoral.

L’any 2016, un equip d’educadors va posar en marxa la primera d’un itinerari de tres experiències intenses a l’estiu. “FISAT a Santiago” va veure la llum, i 18 adolescents i 6 educadors i educadores van treballar eixe any per a preparar el viatge, aconseguir el finançament i recórrer la distància entre Tui i Santiago de Compostel·la, en el Camí Portugués, per a obtindre la Compostela.

Compromís, esforç, sacrifici, solidaritat, pertinença, orgull… són només algunes de les coses que van portar en les motxilles els xics i xiques al seu retorn de Santiago. I no és poca cosa, ja que cada gram en l’equipatge suposa un repte, i s’ha de viatjar carregant només amb allò que resulta essencial. En 2018 es va repetir l’experiència i ara, quatre anys després tornen a peregrinar. Res els impedirà viure aquesta aventura, però amb ajuda resultarà més senzill.