Escoltar de boca de les persones als qui s’acompanya un “gràcies” és sempre una recompensa. A través del programa Somos Parte i del centre de dia

Per: FISAT

Entre Amics es dinamitzen activitats per a dones, destinatàries del projecte d’inserció laboral i/o mares de xiquetes i xiquets del projecte socioeducatiu.

Després de l’acampada de dones, organitzada en l’alberg El Teularet, Enguera, en el qual van participar 13 dones, quatre educadores i una voluntària, una de les dones participants, ens va fer arribar esta carta d’agraïment, que explica el sentit d’este treball.

CARTA PER A L'EQUIP FISAT

Bon dia Sonia, Sara, Raquel, Inés i Carmen. Vull començar esta carta amb un ampli i infinit GRÀCIES.

Des que estic en FISAT m’he sentit a gust en tot moment, he viscut moments inoblidables sola i en companyia dels meus fills. 

Però esta acampada va ser una cosa meravellosa per a nosaltres on hem pogut ser dones, hem sigut nosaltres i ho hem viscut amb una intensitat acumulada. 

Feia molt de temps que no desconnectava per a tornar-me a connectar. 

He pogut confirmar que no cau el món, els fills estan bé i el marit té un respir. Que la rutina seguix i no passa res. 

He descobert que a companyes del grup les vull més del que pensava i m’he sentit a gust amb cadascuna d’elles. 

Per a acabar vull agrair el treball, la dedicació i l’amor que poseu totes, perquè nosaltres estiguem a gust. 

Heu deixat a les vostres famílies, marits, nuvi, fills, gossos, el vostre temps, per a dedicar-lo a nosaltres i això té un valor incalculable.. 

MIL MILIONS DE GRÀCIES 

Des dels projectes socials de Salesians Sant Joan Bosco mensualment realitzem trobades amb les dones dels projectes de Centre de Dia i Somos Parte, d’ací sorgix la idea de fer una acampada amb tot el grup de dones que participen en ell. A petició de les destinatàries, explica Sonia Humada, directora de la plataforma social. 

Per què és tan important este grup de dones i la seua participació en les seues activitats? Amb esta mena d’accions s’enfortixen i creen vincles entre elles i amb nosaltres. A més, es crea un espai terapèutic d’ajuda, escolta, guaridor, saludable, d’empatia, assenyala.

L’objectiu d’una activitat com l’acampada és fomentar els vincles entre les dones dels diferents projectes de la plataforma social de Sant Joan Bosco a través d’un espai lúdic, saludable i reflexiu; així com crear vincles per a teixir xarxes de suport.

Gràcies a esta activitat les dones han pogut eixir de la seua rutina. Poden ser elles mateixes i no ser únicament les dones “de” o mares “de”. Gaudixen d’un espai entre iguals; s’expressen lliurement en un espai segur; es potencia el crear vincles per a teixir xarxes de suport. I tractem que se senten cuidades i acolliments donant-los un espai per a elles mateixes.

L’equip educatiu s’emporta d’este partit una experiència positiva, ja que en 24 hores s’han aconseguit coses que en altres moments com són les trobades mensuals que realitzem amb elles, no s’aconseguixen. S’ha creat un espai segur de molta qualitat i confiança, on han pogut ser elles mateixes i han compartit les seues experiències de vida.