Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, els xiquets, xiquetes i adolescents que participen en el projecte de suport educatiu (PAE) Porta Oberta de la Fundació Ángel Tomás- FISAT, han assistit a les diferents accions que promou l’Ajuntament de Borriana.

Per: FISAT

La campanya #FilsperlaIgualtat per a la prevenció comunitària gira enguany al voltant d’un projecte artístic amb l’objectiu de promoure la prevenció de la violència de gènere, utilitzant l’art com a eina i la participació grupal comunitària.

Els 18 menors del PAE Porta Oberta han participat en la xarrada de prevenció de violència de gènere realitzada per Ali Brancal.

El PAE Porta Oberta, al costat d’altres projectes socials de FISAT a Borriana decoraran una palmera amb allò que hagen teixit després de fer un taller de prevenció de violència de gènere que té com a objectiu prendre consciència de la necessitat de fer xarxa i relacionar-nos des dels bons tractes.

Els PAE realitzen una tasca de prevenció, protecció i promoció social, oferint espais i desenvolupant accions per a previndre i/o erradicar les conseqüències de pertànyer a un col·lectiu vulnerable sent menor. L’Ajuntament de Borriana ha concedit una subvenció de 10.000 euros per a donar suport a la labor d’aquest recurs socioeducatiu.

La Fundació Ángel Tomás- FISAT té quatre projecte en la localitat de Borriana: PAE Porta Oberta, la residència d’acolliment de menors Casa Don Bosco, la llar de projecte migratori Pis Don Bosco i la llar d’emancipació Piso Buzzetti.

En total, més de 50 persones entre joves i educadors/es estan participant de les accions de la campanya #FilsperlaIgualtat.

El passat 19 de novembre des de la Casa Don Bosco Borriana i el Piso Buzzetti es va participar en el taller “De portes cap a dins”. A través de l’escenografia d’un pati de veïnat, es va reflexionar amb els joves sobre la necessitat de no deixar els problemes portes endins. Aquest taller vivencial ha servit per a reflexionar sobre diferents situacions normalitzades a la seua edat i qüestionar-se els estereotips de gènere.

La participació dels projectes de FISAT en l’entorn social en el qual es troben és fonamental per a afavorir sinergies que milloren i enriquisquen la participació i integració dels destinataris i destinatàries, és per això que des dels projectes socials salesians de l’entitat a Borriana s’aplaudeixen aquestes iniciatives que sempre sumen.