Els projectes de les plataformes socials salesianes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT reflexionen sobre la màxima de Don Bosco “Bons cristians i honrats ciutadans” com a eix de la campanya de Don Bosco d’enguany.

Per: FISAT

S’ha représ el tema de l’Estrena de 2020 per a acostar un dels pilars fonamentals de l’educació de Don Bosco tant als destinataris i destinatàries dels projectes com als nous professionals que s’han incorporat recentment a FISAT. Una màxima que s’ha adaptat en la forma que no en el fons per a acostar els ensenyaments de Don Bosco a les diferents realitats de les plataformes socials.

“Amb aquest lema tan senzill, i alhora tan essencial, ens adonem que formar bons cristians i honrats ciutadans és el resultat de relacions profundes i creatives on el jove està en el centre de la relació, com diu l’educador Paulo Freire: ‘Els joves s’eduquen amb el diàleg, l’empatia i la curiositat autèntica’ és una intuïció molt pròxima a l’estil del nostre fundador. És una idea radical en les nostres intervencions, a través de les quals busquem que cadascun dels nostres xiquets, xiquetes, adolescents i joves siguen millors cada dia.

Don Bosco en el context actual

Un dels reptes que cada any es planteja l’equip de Pastoral de FISAT és com acostar els missatges als joves de les plataformes socials perquè entenguen i cale en elles i ells. Per això es cuida tant el contingut com la manera d’oferir-los. En aquest sentit, destaca el cartell de la campanya.

“En sintonia amb altres campanyes, també s’ha llançat una imatge amb ganxo per als xics i xiques dels projectes. En aquesta ocasió s’ha versionat la caràtula d’un videojoc, el Grand Theft Auto V, que pel seu caràcter violent i qüestionable xoca amb el missatge que es vol transmetre”, expliquen des de Pastoral. “Cal animar que ho vegen i ajudar-los a recórrer la imatge, ja que més enllà de gàngsters i delinqüents varis, podem recórrer moments significatius de la vida de Don Bosco: el somni dels nou anys, la trobada amb Bartolomé Garelli, el “anem a mitges”amb Miguel Rúa… i així diverses estampes que ens ajudaran a presentar el personatge als companys que s’han incorporat durant l’últim any als projectes i als usuaris i destinataris de les diferents intervencions”.

Durant el mes de Don Bosco, des dels projectes de FISAT s’han programat diferents activitats. Coordinades des de l’equip de Pastoral es desenvoluparà una sessió de Bona vesprada/Nits/Dies per a dur a terme amb els i les destinataris/es i, paral·lelament, unes sessions secundades per fragments de la pel·lícula de Don Bosco per a aterrar als nous companys en alguns dels episodis més rellevants de la vida del nostre patró.

Don Bosco és present cada dia. Però cada any, la festivitat de Don Bosco suposa una nova oportunitat per a reflexionar sobre la seua figura i sobretot el que va fer per la joventut més vulnerable.