L’estiu de la fundació FISAT obri les seues portes i vaja! tot el que porta. Els equips educatius han treballat intensament per a oferir propostes formatives, d’oci i temps lliure per a totes les persones destinatàries: xiquets, xiquetes, joves i adultes. L’objectiu és trencar amb les rutines de l’any i proporcionar experiències positives amb les quals carregar piles i passar-lo genial.

Per: FISAT

 

I què ve aquest estiu?

Per a xiquets, xiquetes i adolescents

Els centres de dia i els projectes de suport educatiu inicien, des del 26 de juny i fins a finals de juliol, les colònies urbanes. En horari de matins desenvolupen molt diverses activitats en les mateixes instal·lacions del centre i fora d’elles. Tallers, dies de platja i de piscina, activitats esportives i excursions, així com altres activitats més especials.

Dins del calendari d’estiu es realitzen també les acampades. En centre de dia i PAE Don Bosco han triat Els Alcuses a Moixent del 26 de juny a l’1 de juliol. El centre de dia i PAE Entre Amics estarà a Bocairent del 24 al 28 de juny. En total prop de 50 xiquets, xiquetes i adolescents es beneficiaran d’aquestes propostes.

El PAE Shirika a Cartagena oferirà els dimarts i dijous classes d’espanyol, recolzament escolar i activitats lúdiques o tallers en horaris de 9 a 12 del matí. Encara que estan dirigides als xics i xiques que habitualment participen en el projecte, obrirà el recurs a joves de fora de l’entitat.

Campaments urbans

Elx i Cartagena els campaments urbans tornen a visibilitzar la importància del voluntariat en FISAT. Aquests dos projectes, que en total beneficiaran a prop de 250 xiquets i xiquetes, mouen a més de 100 persones voluntàries. Se celebren de l’1 al 7 d’agost en Salesians San José Artesà (Elx) i del 31 de juliol al 6 d’agost en Salesians Cartagena.

Compten amb el suport de Fundació Educo. Programa de Beques menjador estiu: Protegim la Infància de Fundació Edo. Diputació d’Alacant. Àrea de Benestar social sufraga les despeses de desplaçament de les activitats d’oci i temps lliure del projecte «Campament Urbà d’Elx». Ajuntament d’Elx i Ajuntament de Cartagena.

Work Experiencie

Del 8 al 14 de juliol, entre 30 i 40 joves de diferents projectes de la fundació FISAT participaran en una nova edició de Work Experience.

Vilafranca, a Castelló, serà el destí de la Work Experience 2023 en la qual joves dels centres de dia, paes i Casas Don Bosco de València i Borriana, al costat de l’equip educatiu, assumiran el repte de transformar un espai de la localitat per a gaudi de les seues veïnes i veïns.

Work Experience s’emmarca en l’itinerari de Pastoral de FISAT per a joves, junt al Camí de Sant Jaume i el Don Bosco Challenge. Et contem més sobre aquesta experiència ací.

Estius ATÈS

En els programes d’inserció laboral i Desenvolupament Comunitari de València, Alacant i Borriana es realitzaran activitats socioculturals i formatives, gratuïtes però amb places limitades durant juliol i agost. Excursions, esport, tallers per a millorar l’ocupabilitat. Els projectes de Somos Parte, Alraso i Despega continuaran funcionant per a no perdre l’oportunitat de gaudir, crear xarxes i millorar les actituds i aptituds laborals.

Els xics i xiques dels projectes residencials (cases d’acolliment i llars d’emancipació) també aprofitaran aquestes dates per a eixir de casa i gaudir de la natura, en les seues agendes estiuenques no faltaran les acampades, les visites a parcs aquàtics o parcs d’atraccions. Molts d’ells i elles també se sumaran a la Work Experiencie.