Des del 25 de novembre i fins al 18 de desembre, coincidint amb el dia internacional de les persones migrants, la plataforma social de salesians Cartagena ha acollit l’exposició “Una Mirada positiva”, organitzada per la joventut del projecte Shirika.

Per: FISAT

Més d’un centenar de persones d’altres projectes, alumnat del col·legi, família salesiana i veïns i veïnes del barri s’han acostat a aquesta mostra fotogràfica que visibilitza l’experiència d’aquest grup de joves formats com a agents de canvi. De les seues vivències es desprén l’avanç de la diversitat cultural a la interculturalitat. S’obri un espai que fomenta, a través de l’empatia i el reconeixement mutu, la igualtat, l’aprenentatge entre cultures, la cooperació i la cohesió social.

Amb cada fotografia, els xics i xiques participants pretenen mostrar els espectadors exemples d’interculturalitat i transmetre’ls la seua mirada positiva i el seu desig de convivència i interacció entre cultures.
Els joves han sigut protagonistes de tot el procés, des de la primera pluja d’idees fins al muntatge físic de l’exposició. A més, han pogut explicar l’experiència i presentar les fotografies a altres grups de xics i xiques, animant amb això a compartir la seua mirada positiva cap a la interculturalitat.

Aquesta acció de sensibilització s’emmarca dins del Projecte “SHIRIKA”: “sensibilització comunitària i intercultural amb joves” que persegueix “promoure la sensibilització cap a la no discriminació i la igualtat de tracte entre la població jove, en els seus espais de socialització i en les comunitats de les quals formen part”.

Aquest projecte és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Asil Migració i Integració.

Encara que el projecte tindrà continuïtat durant l’any vinent, amb aquesta acció de promoció de la cohesió social i intercultural, es posa fi a una sèrie d’actuacions desenvolupades per la Fundació Ángel Tomás- FISAT a Cartagena al llarg de tot l’any 2021.