La plataforma social de Salesians Zaragoza naix amb el projecte del Campament Urbà. Una iniciativa que venia gestant-se fa diversos anys i que la pandèmia va retardar però que no ha aconseguit paralitzar. Aquest estiu, del 2 al 8 d’agost, Salesians Zaragoza i la Fundació Ángel Tomás- FISAT oferiran una alternativa d’oci i temps lliure per a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 14 anys del barri de las Delicias, on se situa el centre educatiu.

Per: FISAT

El campament urbà sorgeix d’una necessitat real del barri i una cosa que és més important, naix de la inquietud de la joventut vinculada a Salesians Zaragoza i que la Casa ha sabut acompanyar i recolzar.

“Fa dos anys, des del centre juvenil pertanyent a la Casa Salesiana de Saragossa, es va veure la necessitat de començar un projecte social centrat en les necessitats del barri de las Delicias. No obstant això, el projecte no va aconseguir consolidar-se”, expliquen des del projecte.

“L’any passat, des de la pròpia Casa Salesiana es va llançar una proposta per a començar un sòlid camí que en aquesta ocasió sí que aconseguira fructificar i posar així la Casa Salesiana a total i íntegra (si no ho estava ja) disposició del barri a través d’una proposta més visual i amb continuitat. Per contra, la pandèmia ens va agafar amb poc marge per a reconduir la situació i l’inici del projecte va haver de posposar-se a l’any 2021. Però ací estem…enguany sí que sí!”.

Un projecte impulsat pel voluntariat

Un dels primers passos per a posar en marxa el campament urbà és comptar amb un equip de persones voluntàries que vulguen participar.

Es preveu comptar amb un un grup de 20 voluntaris i voluntàries que acompanyaran entre 50 i 80 xiquets i xiquetes.

El voluntariat rebrà una formació prèvia i participarà en el desenvolupament de les activitats, com assenyalen des del projecte: “Aquest equip de voluntaris/es s’encarregarà d’elaborar les diferents activitats lúdiques de les quals els destinataris i destinatàries gaudiran durant la setmana del campament urbà. En el campament, els destinataris/es participaran al llarg del dia de diverses activitats (jocs, excursions, trobades culturals,…) que potenciaran les seues habilitats socials, així com el seu creixement personal i humà. L’educació en la cura i el compromís pel medi ambient també s’inclourà en el programa d’activitats de la mà del projecte de Don Bosco Green Alliance (DBGA), amb la sostenibilitat mediambiental entre cella i cella de totes les nostres accions”.

Un servei fonamental del campament urbà és també oferir una alimentació sana i equilibrada dels xiquets i xiquetes que participen pel que el projecte ofereix tres menjars diaris: desdejuni, esmorzar i menjar.

La major part de les activitats del campament urbà es desenvolupen en les instal·lacions de Salesians Zaragoza,

 

 

Què és un campament urbà?

Els campaments urbans donen resposta a la necessitat d’una alternativa educativa en el temps lliure per a les xiquetes i els xiquets en risc o situació d’exclusió social, durant la primera setmana del mes d’agost. És un projecte desenvolupat per persones voluntàries. A més del Campament Urbà de Saragossa, *FISAT compta amb el Campament Urbà d’Elx.

 

 

Vols unir-te al seu voluntariat?

Emplena el formulari per a oferir-te com a voluntari/a: