El programa d’inserció sociolaboral Somos Parte, que es desenvolupa a València, Castelló, Alacant i Cartagena, llança les noves accions per a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat.

Per: FISAT

Gràcies a diferents entitats i línies de finançament, l’aposta per l’ocupació digna de la Fundació Ángel Tomás- FISAT es concretarà en 2021 amb itineraris formatius per a dotar a les i els participants d’eines que milloren les possibilitats d’accés al mercat laboral.

El programa aposta per tres pilars bàsics en la intervenció: d’una banda, el seguiment individualitzat de les persones destinatàries; tallers que abasten diferents aspectes que contribueixen a fer a la persona més ocupable; i cursos especialitzats. A més de formació en empreses, a través d’acords de col·laboració.

El programa Somos Parte beneficia a persones en situació de vulnerabilitat i està dirigit a persones pertanyents a col·lectius que presenten major risc d’exclusió social: població migrant, víctimes de violència, persones en procés de rehabilitació d’addiccions, persones que han estat privades de llibertat, joves i persones amb situació socioeconòmica baixa en general.

Formació durant el primer quadrimestre de 2021 

Des de gener han començat les atencions individuals i a partir de febrer s’inicia la formació:

  • Taller d’Habilitats Orientades Per a l’Ocupació (HOPE)
  • Taller Digitalitza 2.0. Formació per a superar la bretxa digital i l’analfabetisme tecnològic de les persones destinatàries.
  • Taller d’Español per a l’ocupació, destinat a persones migrants.
  • Tallers per a la cerca activa d’ocupació (BAE).

Cursos de capacitacions professionals:

  • Curs de neteja i desinfecció professional a Cartagena
  • Curs de jardineria (PRL, fitosanitaris, carretó) a València
  • Curs auxiliar de control d’accessos (en línia) a Alacant
  • Curs Supermercats: frescos i operacions de caixa a Borriana (Castelló)

 

Les persones interessades poden contactar amb el projecte de referència de la seua localitat:

Somos Parte València: somosparte.valencia@fisat.es / 673 316 053

Somos Parte Alacant: somosparte.alicante@fisat.es / 647812091 // 666092462

Somos Parte Borriana: somosparte.burriana@fisat.es / 673 725 893

Somos Parte Cartagena: somosparte.cartagena@fisat.es /  666 441 528

Finançament:

En la Comunitat Valenciana el programa Somos Parte és finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives: Convocatòria a càrrec de l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Ajudes dirigides a la realització de programes d’interés general per a atendre fins de caràcter social.

A Alacant, Somos Parte: Itineraris d’inserció sociolaboral individualitzada per a persones immigrants a Alacant. Projecte finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Sòcia Europeu.

A Cartagena Somos Parte: itineraris individualitzats d’inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social. Projecte finançat per #*CARM Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia.

També el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Fons Social Europeu. El projecte està orientat a la inserció sociolaboral individualitzada de persones immigrants a Cartagena i a persones sol·licitants de protecció internacional a Cartagena.