PAE Ángel Tomás

Projecte de suport educatiu

Projecte Suport Educatiu Ángel Tomás

El Projecte de Suport Educatiu és una acció social que pertany a la Casa Salesiana de Villena i pretén realitzar una tasca preventiva dirigida a xiquets i adolescents en situació de risc, que facilite processos orientadors, la plena inserció social dels seus destinataris, mitjançant serveis de suport socioeducatiu i familiar, d’oci i temps lliure, i de suport escolar.

Amb qui treballem

Els destinataris del Projecte de Suport Educatiu són menors i joves en risc d’exclusió social amb edats compreses entre 6 i 16 anys, que necessiten d’atenció específica i per criteris de protecció, territorialitat i idoneïtat siguen inscrits en el centre.

El PAE Ángel Tomás ha viscut els seus primers mesos amb onze destinataris, un educador, vuit voluntaris i tota la Casa de Villena apostant per un humil projecte que en col·laboració amb Serveis Socials i la comunitat educativa local va a la recerca de consolidar-se i ampliar les seues prestacions.

La necessitat social a Villena d’un servei com el PAE Ángel Tomás existeix, per la qual cosa el futur ha d’estar garantit. La convicció de la Comunitat Salesiana, de tots els grups de la Casa de Villena (Antics Alumnes, Claustre de Professors, Centre Juvenil, Associació de Maria Auxiliadora [ADMAS], AMPA, Salesians Cooperadors) i de persones properes a l’Obra, asseguren amb imaginació i dedicació la viabilitat del projecte.

Amb paraules de Micaela Mira, voluntària del projecte, en la presentació del Concert Solidari: “En definitiva, el PAE Ángel Tomás naix amb la intenció de ser un monument viu a Don Bosco; un monument que pretén ser una llavor que s’anirà convertint en un arbre robust que donarà nous fruits amb la col·laboració de tots i amb l’ajuda sempre present de Maria Auxiliadora”.

Paco Marco

Coordinador

Les accions es realitzen de dilluns a divendres en horari de 15:30 a 19h.

  • Suport i reforç escolar
  • Ludoteca
  • Tallers (esport, teatre, manualitats…)
  • Excursions i convivències
  • Educació en valors
  • Orientació i suport familiar  

La Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás vol treballar amb altres entitats en xarxa. Entre aquestes organitzacions que col·laboren amb els Projectes de Suport Educatiu i Centres de Dia destaca la col·laboració i suports d’entitats privades i públiques de la Comunitat Valenciana.

  • Centres Municipals de Serveis Socials
  • APIME. Associació Professional d’Institucions de Menors
  • Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat
  • Recursos educatius, sanitaris, organitzacions socials, centres d’oci i temps lliure dels barris en els quals es troben situats

Projecte Suport Educatiu Ángel Tomás
Pza María Auxiliadora 7A
03400 Villena
T 96 580 47 55 
pae.angeltomas@fisat.es

PAE Ángel Tomás Villena

EN IMATGES