Pis Inma Bernal

Protecció internacional

Pis Solicitants Protecció Internacional Inma Bernal

El Pis Inma Bernal és el primer projecte d’acolliment per a persones sol·licitants o beneficiàries de protecció Internacional de FISAT. Pertany a la Plataforma social salesiana de Cartagena. 

Naix en col·laboració amb la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes (CEPSS) i és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el Fons Social Europeu i el Fons d’Asil, Migració i Integració. Compta amb 4 places.

 

Amb qui treballem

El programa està destinat a joves de 18 a 26 anys sol·licitants de protecció internacional.

 

 

Pis Inma Bernal és un recurs residencial en el qual es treballa des d’una perspectiva d’acolliment integral, tractant d’abordar les necessitats de les persones beneficiàries a nivell global (necessitats bàsiques, aprenentatge de l’idioma, acompanyament psicològic, acompanyament i coneixement dels recursos de la zona i el funcionament del país d’acolliment, seguiment i suport en la seua situació administrativa, de salut, suport, etc.).

Treballem a través d‘itineraris individualitzats en els quals es detecten les necessitats de cada persona, es prioritzen i es realitzen accions que les aborden i contribuïsquen al fet que siguen solucionades. Aquest procés és guiat per l’usuari i acompanyat per l’equip educatiu.

 
 

Al gener de 2020 la Fundació Ángel Tomás va obrir a Cartagena el seu primer pis per a persones sol·licitants i beneficiàries de Protecció Internacional, batejat com a Pis Inma Bernal. Inma, una dona lluitadora que va treballar pel respecte als drets de totes les persones. FISAT Cartagena és part del seu llegat i el pis que hui porta el seu nom, una forma humil d’agrair-li la seua vocació cap a l’acció social.

El llegat d’Inma Bernal

 

FISAT Cartagena
Avda. San Juan Bosco, 33 
30310 Los Dolores-Cartagena (Murcia)
T 666 441 528
pes.cartagena@fisat.es

PAE Ángel Tomás Villena