Pis Don Bosco

Llar d'emancipació

Pis Don Bosco

Els llars d’emancipació, la titularitat de la qual ostenta FISAT, són habitatges educatius per a acompanyar el procés d’emancipació dels joves que finalitzen mesures de protecció en centres d’acolliment, en complir la majoria d’edat.

Amb freqüència, arribat aquest moment no es donen les condicions oportunes per a una adequada emancipació del jove. Es fa necessària una intervenció socieducativa que acompanye al jove en aquest procés de transició a la vida adulta, oferint tant recursos materials bàsics (habitatge i manutenció), com a acompanyament educatiu per a augmentar l’autonomia personal i afavorir un adequat desenvolupament social.

Amb qui treballem

Treballem amb joves amb edats compreses entre els 18 i 25 anys que han finalitzat mesures de protecció en centres residencials i que necessiten suport socieducatiu integral per a desenvolupar el seu projecte d’autonomia individual.

“El pis Don Bosco d’Alacant és molt jove encara, escassament dos anys i escaig obrint les seues portes a joves que es volen emancipar en el camí de la vida. I en aquests poc més de dos anys de recorregut, li hem vist la cara a la pobresa, a les petjades d’una infància perduda, a la solitud de no saber per on tirar, i a tantes sensacions que entristeixen, però que ens encoratgen a seguir amb un projecte que pot créixer per a impulsar els joves que demanen una oportunitat en la vida. I en aquesta obstinació estem, aprenent i somiant amb tenir la casa plena de joves que “impulsar a la Vida”

Rosendo Soler

Director Salesians Alacant

La finalitat dels pisos d’emancipació és acompanyar els joves en el seu projecte d’emancipació garantint un acompanyament educatiu que ho faça possible.

Els objectius d’aquest espai educatiu per a joves són els següents:

  • Orientar, assessorar i acompanyar el jove cap a la seua autonomia.
  • Potenciar i fomentar les capacitats personals així com les habilitats que li portaran cap a una autonomia plena i a la seua realització personal.
  • Ajudar el jove en la creació del seu projecte de vida com a instrument de creixement.
  • Caminar progressivament cap a l’autogestió tant a nivell personal com a grup, fomentant la iniciativa, la creativitat i la presa de decisions autònomes.
  • Fomentar la participació dels joves en processos formatius que els ajuden a la inserció en el món laboral, acompanyant-los en el seu procés.
  • Seguir oferint acompanyament al jove una vegada finalitzat la seua estada en el pis.

FISAT vol treballar amb altres entitats en xarxa. Entre aquestes organitzacions que col·laboren amb els pisos d’emancipació destaca la col·laboració i suports d’entitats públiques i privades d’Alacant, Elx, València i la Comunitat Valenciana.

Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En el marc dels acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència per a l’any 2019 i 2020.

Import:

Any 2019: 74.703,12 €

Any 2020: 130.618,08€

Pis Don Bosco-Alacant
C/ Tucumán 7
03005 Alacant
T 664 39 59 10
pisodonbosco.alicante@fisat.es

tucuman