Pis Maín

Llar d'emancipació

Pis Maín

​Els llars d’emancipació, la titularitat de la qual ostenta FISAT, són habitatges educatius per a acompanyar el procés d’emancipació dels joves que finalitzen mesures de protecció en centres d’acolliment, en complir la majoria d’edat.

El pis Maín, adscrit a la comunitat educativa de Salesians Sant Joan Bosco, és un projecte il·lusionant, que naix amb el compromís d’acompanyar a joves en el camí cap a la vida adulta. És el primer habitatge per a dones que engega la Fundació, un repte important que ens fa créixer com a institució i augmenta el nostre compromís amb la societat i especialment amb els joves que més ho necessiten.

El pas cap a l’emancipació és un procés complex per a qualsevol jove, però encara més si es manca de suport familiar. Per açò, a més de garantir-los recursos bàsics com l’habitatge i manutenció, en el pis Maín les orientem, assessorem i acompanyem cap a la seua autonomia, ajudant-les a crear el seu propi projecte de vida.

El pis Maín, com tots els projectes educatius que desenvolupa la Fundació, farà créixer com a persones als quals s’involucren: destinatàries, educadors, voluntaris i col·laboradors, perquè junts construirem una societat més justa.

Amb qui treballem

Treballem amb joves amb edats compreses entre els 18 i 25 anys que han finalitzat mesures de protecció en centres residencials i que necessiten suport socieducatiu integral per a desenvolupar el seu projecte d’autonomia individual.

La finalitat dels pisos d’emancipació és acompanyar els joves en el seu projecte d’emancipació garantint un acompanyament educatiu que ho faça possible

Els objectius d’aquest espai educatiu per a joves són els següents:

  • Orientar, assessorar i acompanyar el jove cap a la seua autonomia.
  • Potenciar i fomentar les capacitats personals així com les habilitats que li portaran cap a una autonomia plena i a la seua realització personal.
  • Ajudar el jove en la creació del seu projecte de vida com a instrument de creixement.
  • Caminar progressivament cap a l’autogestió tant a nivell personal com a grup, fomentant la iniciativa, la creativitat i la presa de decisions autònomes.
  • Fomentar la participació dels joves en processos formatius que els ajuden a la inserció en el món laboral, acompanyant-los en el seu procés.
  • Seguir oferint acompanyament al jove una vegada finalitzat la seua estada en el pis.

La Fundació Iniciativa Solidaria Ángel Tomás vol treballar amb altres entitats en xarxa. Entre aquestes organitzacions que col·laboren amb els pisos d’emancipació destaca la col·laboració i suports d’entitats públiques i privades d’Alacant, Elx, València i la Comunitat Valenciana.

Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En el marc dels acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència per a l’any 2019 i 2020.

Import:

Any 2019: 59.603,28€

Any 2020: 104.368,56€

Bankia, en el marc de Xarxa Solidària 2018-2019, dóna suport al projecte Piso Maín

Bankia en Acción. Import: 3000€ 

 

Pis de emancipació Maín -València

Av/ La Plata, 10 baix 46013 València

T 672 224 532

piso.main@fisat.es

tucuman