Somos Parte Alacant ha finalitzat la primera fase del projecte “Re(d)cursos” que desenvolupa gràcies al finançament de l’Agència de Desenvolupament Local- Impulsa Alacant, per a la construcció d’un mapa de recursos per a la inserció laboral.

Per: FISAT

El projecte es va iniciar en 2021 i és una aposta dirigida tant a la ciutadania d’Alacant com a professionals i serveis destinats a la millora de la qualitat i condicions d’aquesta, en concret a la inserció soci-laboral des d’una perspectiva de gènere i de Drets Humans.

Aquest projecte consta de tres fases:
Fase I: Creació del mapa analògic.
Fase II: Mapa virtual.
Fase III: Manteniment d’entitats en el mapa virtual.

Actualment es dona per finalitzada la Fase I, és a dir, “s’ha contactat amb les diverses entitats d’Alacant que volen participar en la construcció del mapa. Una vegada recopilada tota la informació, s’ha plasmat en el mapa analògic dividint-les per zones i pels serveis que presten; a més s’ha presentat públicament a diverses entitats partícips en una Mesa Coordinadora que es va realitzar per a recopilar idees i opinions per a futures millores”, expliquen responsables del projecte.

“Una vegada finalitzada aquesta fase, ens endinsarem de ple en la Fase II, per a així fer el bolcat del mapa analògic al mapa virtual”.

La iniciativa, “Re(d)cursos” tracta de realitzar una radiografia de tots els recursos socials de la ciutat d’Alacant en el context sociolaboral que contribuïsquen directa o transversalment a la millora de l’ocupabilitat de les persones. L’objectiu és visibilitzar, a través de la tècnica del mapatge comunitari, els recursos i afavorir el coneixement d’aquests.

Tota la informació quedarà recollida en diferents formats perquè estiga accessible tant per a professionals i serveis dedicats a la millora de l’ocupació com per a la ciutadania en general.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’experiència del projecte Somos Parte Alacant en l’acompanyament en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència, de persones amb un perfil de baixa ocupabilitat, en situació o risc d’exclusió social.

Aquesta eina creada de manera col·laborativa permetrà ampliar la intervenció en àrees diverses en les quals els professionals es troben limitats d’eines i recursos. Servirà per a enriquir les intervencions i agilitzar els processos a través de la comunicació en xarxa de recursos, entitats socials i empreses que oferisquen pràctiques en línia amb el desenvolupament de la seua responsabilitat corporativa.

El programa, Somos Parte amb seu a Alacant ciutat, dona cobertura a l’àrea metropolitana i a la comarca de L´Alacantí, distingint els municipis de Sant Vicent, Sant Joan, Mutxamel i El Campello. També per proximitat a la ciutat d’Elx.

És finançat per la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF. Col·laboren: Impulsa Alacant i la Diputació d’Alacant.