El projecte d’inserció sociolaboral Somos Parte Alacant de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha programat dos cursos formatius en l’últim quadrimestre de 2021 per a donar resposta a la millora de l’ocupabilitat de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per: FISAT

Aquesta formació és finançada a través del programa d’Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) 2021 de la Comunitat Valenciana.

Durant el mes de setembre i octubre s’està desenvolupant el curs de manteniment i a partir de novembre el curs de neteja.

A més de les capacitacions, el projecte complementa les seues intervencions amb dos tallers que les persones destinatàries han de realitzar com a part de l’itinerari: taller d’Habilitats orientades a la cerca d’ocupació (HOPE) i eina per a la Cerca Activa d’Ocupació (BAE).

L’objectiu de Somos Parte és dotar als i les participants d’eines que augmenten la seua ocupabilitat i els permeta acostar-se al mercat laboral, per això enguany s’ha reforçat la intervenció amb noves formacions transversals com el taller Digitalitza 2,0 on s’aprenen mètodes i eines digitals per a la cerca d’ocupació; Expressar-te que proporciona eines creatives de comunicació per a la inserció laboral; Emocions per a l’ocupació: habilitats i gestió d’emocions per a aconseguir objectius laborals; a més d’espanyol per a l’ocupació per a millorar les capacitats lingüístiques per a facilitar la incorporació al mercat laboral.

Somos Parte Alacant està dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social per a acompanyar-les en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència.

El programa, amb seu a Alacant ciutat, dóna cobertura a l’àrea metropolitana i a la comarca de L’Alacantí, distingint els municipis de Sant Vicent, Sant Joan, Mutxamel i El Campello. També per proximitat a la ciutat d’Elx.