Somos Parte Cartagena

Inserció sociolaboral

Somos Parte Cartagena

​Somos Parte Cartagena és un projecte d’inserció sociolaboral de FISAT.

 

Amb qui treballem

Somos Parte Cartagena està dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social per a acompanyar-les en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència.

El projecte treballa amb quatre col·lectius: migració, joves, joves sol·licitants de protecció internacional i persones en situació o risc d’exclusió social.

Amb l’objectiu de dotar als joves d’eines i recursos per a la seua incorporació en la vida social i laboral, treballem en:

  • Itineraris personalitzats d’Inserció sociolaboral: Espai d’orientació per a informar i dissenyar Itineraris individualitzats d’acompanyament en la cerca d’ocupació.
  • Formació per a l’ocupació: Oferta d’accions formatives i formació en competències bàsiques transversals, juntament amb tècniques de cerca activa d’ocupació.
  • Convenis i col·laboració amb organitzacions: Establiment de canals de col·laboració amb organitzacions, en accions que milloren l’ocupabilitat de les persones, prenent com a referència les bones pràctiques de responsabilitat social organitzativa.
  • Seguiment i acompanyament en totes aquestes mesures de la mà de personal tècnic d’ocupació i orientació laboral.

El treball coordinat entre els propis projectes de la Fundació és una de les bases d’actuació. L’itinerari educatiu d’inserció plantejat requereix de l’acció coordinada des dels diferents projectes en els quals participen els nostres joves (centres de dia, centres d’acolliment, centres juvenils, pisos d’emancipació).

A més, la Fundació promou i fomenta les relacions de col·laboració i de treball en xarxa amb altres entitats tant en matèria d’accions formatives com en matèria d’inserció laboral permetent així ampliar les oportunitats dels nostres joves.

Material de difusión

Regió de Múrcia. Conselleria de Família i Polítiques Inclusives: Convocatòria destinada a la realització de programes d’interés general dirigides a fins d’interés social a desenvolupar per entitats del Tercer Sector amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de persones físiques (IRPF).

  • Lluita contra la pobresa. Subvencions a entitats del tercer sector d’acció social destinades al desenvolupament d’actuacions en la lluita contra la pobresa i exclusió social a la Regió de Múrcia.

    Projecte ITINERARIS. Inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social

 

 

Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Asil Migració i Integració per a la Integració.

 

  • Itineraris d’inserció laboral individualitzats per a immigrants. Projecte ITINERARIS a Cartagena (Múrcia).
  • Itineraris d’inserció laboral individualitzats per a persones refugiades a Cartagena (Múrcia).

Fundació Caixa Murcia i Bankia. Convocatòria d’Ajudes d’Acció Social a la Regió de Múrcia per a la realització de projectes d’Acció Social.

  • Projecte “Som Part: Projecte per a la inclusió social i l’ocupació digna”.

Somos Parte Cartagena
Avda. San Juan Bosco, 33
30310 Los Dolores-Cartagena (Murcia)
T 666 441 528
somosparte.cartagena@fisat.es

SP alicante