Somos Parte Cartagena, el projecte d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT, ha iniciat al costat de STV Gestión, l’Escola d’Oficis de Jardineria.

Per: FISAT

Gràcies a l’acord de col·laboració entre totes dues entitats comença un itinerari d’inserció per a 8 persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral.

Les persones participants rebran una formació pràctica en STV sobre com dur a terme el manteniment de jardins i zones verdes. L’Escola d’Oficis és l’expressió pràctica del compromís amb col·lectius en situació de vulnerabilitat per a aconseguir una ocupació digna. Les pràctiques es realitzaran en les diferents instal·lacions que STV manté en el camp de Cartagena.

Per part seua, el projecte Somos Parte Cartagena ofereix a les persones beneficiàries un itinerari formatiu i d’acompanyament que comprén la formació teòric- pràctica orientada a l’aprenentatge d’un ofici i l’adquisició d’habilitats orientades a la cerca d’ocupació.

L’objectiu principal de l’itinerari és afavorir la seua ocupabilitat. Per a això es treballen continguts com la preparació per a una entrevista de treball, crear el seu currículum o conéixer eines que els ajuden a accedir al mercat laboral, entre altres.

Aliances estratègiques
L’acord de col·laboració de FISAT i STV Gestión s’emmarca en el compromís mutu de teixir aliances estratègiques que afavorisquen la igualtat d’oportunitats. És la segona experiència conjunta d’escola d’oficis que duen a terme totes dues entitats. La primera, també en 2021 es va realitzar a Alacant.
Recentment STV Gestió ha participat en la Jornada de Responsabilitat Social que organitza FISAT on van donar a conéixer bones pràctiques de RSC.
STV Gestió porta més de 10 anys col·laborant amb entitats del Tercer Sector.

Finaça:
Somos Parte Cartagena està finançat por el Ministeri d’Inclusió, Seguritat Social i Migracions a través del Fons Social Europeu.
Comunidad Autónoma de la Regió de Murcia (CARM) a través del IRPF.
Fundación Cajamurcia i CaixaBank