La Fundació Ángel Tomás, que desenvolupa recursos per a la infància i joventut en risc o exclusió social, ha engegat un programa d’inserció sociolaboral per a joves d’entre 16 i 35 anys en la província d’Alacant: Somos Parte Alacant. Està finançat pel Fondo Social Europeu (FSE), a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Per: FISAT

Somos Parte, iniciat al setembre de 2018, dóna continuïtat en la província d’Alacant als projectes sociolaborals que la Fundació té a València: Somos Parte València, el Taller d’Hostaleria del centre de dia Don Bosco, i a Cartagena amb Alraso.

Cursos Tècnics que comencen el 24 de setembre

El pròxim 24 de setembre començaran els cursos d’Auxiliar de Magatzem i Cambrer previstos dins dels itineraris formatius que ofereix el projecte Somos Parte Alacant. Es tracta d’una formació 100 % presencial amb pràctiques no laborals. En tots dos casos s’impartiran habilitats socials, formació prelaboral, coneixements tècnics, carnets (manipulador, carreter…) i pràctiques no remunerades en empreses.

Somos Parte desenvolupara itineraris individualitzats amb cada jove que accedisca al programa, tenint en compte la seua formació prèvia, experiència professional, motivació cap a la formació i/o ocupació; cercant en tot moment millorar la seua ocupabilitat de cara a competir per accedir al mercat laboral.

Les derivacions es realitzen des dels propis recursos de la Fundació (Pisos d’emancipació d’Alacant i Elx), recursos de les zones d’influència del projecte (Serveis Socials, Gabinets de desenvolupament local, Espais de Joventut, de les ciutats d’Elx, Alacant, Sant Vicent, Sant Joan, el Campello…), i des d’entitats del tercer sector amb les quals s’estableix una col·laboració. La metodologia a seguir es basa en una progressió d’Orientació, Formació Prelaboral, Formació Ocupacional, Intermediació Laboral i Acompanyament en la inserció.

Somos Parte Alacant compta amb un pressupost de 60.000 euros destinats a millorar el grau de ocupabilitat de joves en situació o risc d’exclusió social, d’entre 18 i 35 anys.

Atenen en les instal·lacions de Salesians Alacant, Calle Tucumán, 7 o per telèfon en i 647 812 091.

Les empreses com a agents de canvi

La Fundació Ángel Tomás vol ser un soci col·laborador per a empreses i entitats que volen millorar el seu impacte social i per açò treballa per a afavorir l’aplicació de polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en les empreses. En aquesta línia, ha reforçat la seua acció per a donar-se a conèixer entre aquestes organitzacions en la província d’Alacant, amb la finalitat d’establir relacions de col·laboració ja siga per a unes possibles pràctiques no laborals que complementen la formació dels alumnes i les alumnes, assessorar a les empreses sobre contractació de col·lectius d’exclusió, entaular convenis de col·laboració varis, o gestionar l’oferta i demanda de pràctiques i insercions laborals de les empreses i l’entitat.