La bretxa salarial, la conciliació familiar i en general les desigualtats estructurals fan necessària una intervenció específica quan es treballa la inserció sociolaboral de dones en situacions vulnerables. Per això, des de la Fundació Ángel Tomás – FISAT, aplaudim l’oportunitat que brinda la nova línia de Somos Parte Dona per a millorar l’atenció de les destinatàries.

Per: FISAT

Somos Parte Dona és un recurs dins del programa d’inserció sociolaboral Somos Parte que es desenvolupa en la Comunitat Valenciana gràcies a la subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF.

D’aquesta manera, en els projectes de València, Alacant i Borriana s’ha pogut desenvolupar aquesta línia específica que permet oferir itineraris d’inserció sociolaboral en concret a dones en situació de vulnerabilitat amb difícil accés al mercat laboral.

A més de poder optar a formació específica de cursos, es realitza una atenció individualitzada per a acompanyar-les en el seu salt cap a l’ocupabilitat i el mercat de treball.

Mares empoderades en Somos Parte València

Gràcies a la línia de Somos Parte Dona, a València, s’ha començat a treballar amb un grup de dones, mares de xiquets, xiquetes i adolescents destinataris del Centre d’Atenció Diürna Entre Amics de FISAT.

L’objectiu d’aquesta intervenció és que les famílies dels i les destinatàries del recurs socioeducatiu estiguen acompanyades des de diferents projectes, adaptats a les seues necessitats.

Somos Parte Dona a València es desenvolupa a la casa salesiana Sant Joan Bosco. S’ha començat un acompanyament que consisteix en atencions individuals on les beneficiàries expressen les seues necessitats i poder treballar-les, també s’estan impartint diferents tallers com el HOPE (Habilitats Orientades per a la Cerca d’Ocupació) o Digitalitza, per a tindre les eines necessàries per a la cerca activa d’ocupació.