Habilitats Orientades Per a l’Ocupació o el que és el mateix, Taller HOPE. Amb aquest suggeridor títol, el projecte Somos Parte València, per a la inserció sociolaboral de persones joves, de la Fundació Ángel Tomás – FISAT, ha posat en marxa un nou curs dirigit a joves de 16 i 35 anys.

Per: FISAT

 

 

 

Aquesta formació està finançada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, a càrrec de l’IRPF autonòmic. El curs compta amb 16 participants.

HOPE és l’avantsala del programa de capacitació bàsica d’operari de logística, que després de l’assistència obligatòria al taller donarà començament dilluns que ve 4 de març. Aquesta segona part formativa serà impartida per ICEI, empresa de formació especialitzada entre altres àrees en la producció, logística i distribució.

“Després de finalitzar el programa, els participants tindran habilitats i coneixements i eines tant a nivell personal com professional, que els permetran acostar-se al mercat laboral amb confiança, autonomia i independència”, explica Alicia Martí, coordinadora del programa Somos Parte.

La durada total és de 65 hores de formació teòric-pràctica més la possibilitat de pràctiques formatives en centres de treball. A més d’un acompanyament individualitzat amb un equip multidisciplinari. Quins finalitzen aquesta formació obtindran, a més del certificat d’assistència, el carnet de carretó segons UNEIX-58541 i el carnet de manipulador d’aliments.

Empreses col·laboradores i RSC

La Fundació Ángel Tomás ha adquirit compromisos de col·laboració amb diferents empreses del sector logístic a València que permetrà a l’alumnat realitzar experiència laborals. També, durant la formació, es realitzaran visites a instal·lacions com a magatzems logístics que els permetran conéixer in situ l’activitat.

“És fonamental la col·laboració de les empreses per a completar la formació de les persones destinatàries. Des de FISAT estem treballant per a involucrar a empreses i organitzacions en el procés d’inserció sociolaboral de la joventut que per diferents motius té un perfil d’ocupabilitat baix”, assenyala la coordinadora de Somos Parte.

Aquests acords s’emmarquen dins de les accions de l’impuls de la Responsabilitat Social Corporativa que s’ha proposat FISAT per als pròxims anys. “Intentem que aquestes col·laboracions vagen més enllà d’accions puntuals per a aconseguir obrir línies de treball a llarg termini dins de les  polítiques de Responsabilitat Social Corporativa de cada empresa”, afig Martí.