El projecte d’inserció sociolaboral de la fundació FISAT a València, gràcies al suport de la Diputació de València reforçarà la seua intervenció per a l’acompanyament de persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral.

 

Per: FISAT

Amb el finançament de la Diputació de València, Somos Parte té previst atendre més de 60 persones a través dels itineraris d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat.

Les activitats que es realitzaran dins del projecte Somos Parte València han sigut dissenyades, estructurades i planificades tenint en compte l’anàlisi de la realitat social, personal, i la detecció de les necessitats de les persones. Estes activitats són per tant la resposta d’intervenció directa amb les persones beneficiàries a través dels objectius específics i operatius plantejats.

Des de setembre de 2023 s’impartiran tallers d’habilitats orientades per a l’ocupació; tallers de cerca activa d’ocupació, de digitalització, de llengua espanyola orientada a l’ocupació; i tallers emocionals que beneficien l’autoconeixement i l’autoestima.

També s’impartiran els cursos formatius dependent/a de comerç i curs de carretoner/a, amb les corresponents experiències laborals.

El programa Somos Parte de FISAT

Els objectius del projecte són:

  • Orientar, assessorar i informar els/es participants sobre el seu procés d’inserció laboral.
  • Enfortir l’adquisició d’habilitats transversals, competències bàsiques i comunicatives que afavorixen l’ocupabilitat.
  • Fomentar l’autonomia en la cerca activa d’ocupació i la millora de l’ocupabilitat
  • Capacitar a les participants per a l’acompliment laboral en un sector professional específic ajustat a la seua vocació i capacitats professionals.
  • Acostar el món de l’empresa a les participants.
    Sensibilitzar i fidelitzar al teixit empresarial amb el qual es col·labora en el programa.
  • Afavorir la permanència en el lloc de treball de les persones participants en el programa.
  • Consolidar el programa Somos Parte com a recurs de referència en inserció laboral a nivell autonòmic