El pis de Grupo Martes per a dones acaba d’obrir les seues portes a la seua primera resident.

Per: FISAT

Grupo Martes, el projecte de reinserció de persones que han estat privades de llibertat amb trastorns addictius de la Fundació Ángel Tomás- FISAT compta amb dos habitatges tutelats, una per a dones i una altra per a homes, cadascuna amb 4 places.

Els pisos són una resposta a la necessitat temporal d’allotjament i atenció de persones que han estat privades de llibertat i que pateixen un trastorn addictiu, amb la finalitat que puguen iniciar o continuar una rehabilitació.

En l’acompanyament i l’atenció que es realitza des de Grupo Martes als qui es beneficien d’aquest recurs aborda de manera transversal aspectes psicosocials i educatius de les persones. Es promou la seua autonomia amb la finalitat que elles siguen les protagonistes dels seus canvis, facilitant la presa de decisions per a desenvolupar un nou projecte de vida.

Les dones del recurs pateixen un triple estigma, ser dona, haver estat privada de llibertat i tindre un trastorn addictiu, per la qual cosa és necessari un recurs especialitzat que puga abordar les diferents transversalitats, gràcies al treball d’un equip multidisciplinari que permet un treball integral en les diferents àrees de la integració social, treball social i psicologia.

 

Els habitatges tutelats de Grupo Martes són recursos concertats per la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.