En el mes de Don Bosco, la plataforma social d’Alcoi ha volgut celebrar una data molt significativa que marca el passat, el present i el futur d’un projecte hereu dels ensenyaments de Don Bosco.

 

Per: FISAT

El centre de dia Don Bosco d’Alcoi ha celebrat el desé aniversari del Projecte de Suport Educatiu (PAE), és a dir, del projecte primigeni que ha donat lloc al recurs concertat per la Generalitat Valenciana que és des de finals de l’any passat.

El dissabte 27 de gener es va celebrar en les instal·lacions del centre de dia el desé aniversari del Projecte de Suport Educatiu (PAE) i la inauguració oficial del centre de dia Don Bosco Alcoi. “El que va començar com una iniciativa per a proporcionar suport educatiu a xiquets, xiquetes i adolescents del barri ha evolucionat al llarg dels anys, culminant en l’emocionant transformació del projecte en el Centre de Dia Don Bosco”, explica Pablo Gontan, director del centre de dia.

“Este esdeveniment no sols marca una dècada de dedicació i servici, sinó que també simbolitza el poder de la col·laboració i la unitat comunitària. Gràcies als diferents ambients de la Casa Salesiana d’Alcoi, a l’empresa Aitex, a la Fundació Don Bosco Siglo XXI i a la gran ajuda del Rotary Club Font Roja entre moltes altres col·laboracions, hem pogut aconseguir-ho. No podem passar per alt la contribució inavaluable de les persones voluntàries, així com les educadores i educadors que han exercit un paper fonamental en l’èxit d’este projecte al llarg dels anys. La seua dedicació i passió han sigut la força impulsora darrere de la realització d’este somni compartit”.

En esta celebració van acudir destinatàries i destinataris del projecte, les seues famílies, joves del centre juvenil que van participar en les activitats de la vesprada.

L’acte va estar secundat també per Rosendo Soler, director de la casa salesiana d’Alcoi, i Nacho Beltrán, director de la fundació FISAT.

Des de les direccions de la casa i de la fundació que acull els projectes socials salesians es confia que este desé aniversari siga la celebració no sols dels assoliments passats, sinó també de les prometedores possibilitats que el Centre de Dia Don Bosco oferix per al creixement continu i el benestar d’Alcoi. Que este siga només el començament d’un gran camí.

De PAE a Centre de dia què suposa este canvi?

Des de finals d’octubre la fundació FISAT ha aconseguit el concert amb la Generalitat Valenciana. Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge d’un nou recurs socioeducatiu per a la ciutat d’Alcoi, per a la promoció de la qualitat de vida de xiquetes, xiquets i adolescents.

Gràcies al nou concert, el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco d’Alcoi passa a ser un Centre d’Atenció Diürna, denominat Centre de Dia Don Bosco, amb capacitat per a atendre 24 xiquetes i xiquets que requerisquen una atenció especialitzada. Amb això es doblega el nombre de persones destinatàries i es dota al recurs d’un equip d’intervenció format per educadors socials, treballadora social, psicòloga i una Tècnica d’Intervenció Social.

Des de FISAT, celebrem este nou concert, que es venia sol·licitant des de fa anys per a atendre la demanda de la ciutat d’Alcoi. La fundació *FISAT treballarà en xarxa amb els Servicis Socials de la ciutat per a les derivacions de nous destinataris i destinatàries fins a completar les places.

Saber més d’este projecte.

Fes-te soci/a de FISAT i dona suport als projectes socials de la teua casa salesiana