Contribuir a la millora de la convivència veïnal a l’entorn del barri de Orriols, a través de la promoció del desenvolupament comunitari és l’objectiu del Programa Integral d’Atenció a la Infància de Orriols. Amb la millora de la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes, adolescents i joves del barri en el centre de la seua intervenció.

 

Por: FISAT

El projecte es va iniciar fa ja més d’un any, impulsat des de l’Ajuntament de València i ara compta amb un espai totalment renovat per a oferir atenció a les veïnes i veïns del barri de Orriols. Marta Torrado, regidora de l’Ajuntament de València, durant l’acte d’inauguració d’estes instal·lacions, va ratificar el compromís del consistori amb el Programa “per a continuar teixint una xarxa de suport comunitari per a previndre la vulnerabilitat de les xiquetes i xiquets”. Des que va començar el projecte, Torrado va destacar que s’han atés 300 persones.

El treball en xarxa és l’eix d’este projecte en el qual participen diferents entitats del barri de Orriols o que treballen en el seu entorn, per a realitzar accions que contribuïsquen al benestar i bon tracte a la infància. Com va destacar Nacho Beltrán, director de FISAT, “la nostra missió es troba en la confluència de l’administració pública i les entitats del tercer sector, als qui agraïsc la seua participació. La col·laboració entre les entitats es converteix en un vehicle per al canvi. Som conscients que, amb el nostre treball conjunt avancem cap a un horitzó on la infància i la joventut poden créixer en igualtat de condicions, drets i oportunitats”.

En esta mateixa línia, Monti Garrido, directora de la Plataforma Social dels projectes socials de Salesians sant Antoni Abat, en el qual s’emmarca Infància Orriols, va agrair el bon fer i coordinació des dels Serveis Socials Salvador Allèn, les entitats i agents socials del barri, associació veïnal, centres educatius i centres de salut.

Principals línies estratègiques d’intervenció de Infància Orriols

  • Intervenció amb la infància i adolescència vulnerable i en risc des d’una mirada convivencial.
  • La coordinació permanent i efectiva entre tots els recursos referents en intervenció amb infància en el barri des d’una metodologia de gestió d’itineraris personals.
  • Accions conjuntes amb els centres escolars per a millorar l’adherència, reduir l’absentisme i l’abandó, i contribuir a la gestió dels conflictes dins i fora de l’escola.
  • La promoció d’una cultura del bon tracte a la infància en la comunitat i en l’entorn escolar.
  • El suport i formació a les famílies i el programa d’estils d’afecció segura.
  • La coordinació, seguiment i promoció de les iniciatives ciutadanes en favor de la infància en el barri, reforçant la xarxa comunitària existent perquè millore la cobertura, la qualitat, l’eficàcia i l’eficiència.

Accions realitzades en Infància Orriols

Actualment, Infància Orriols ha desenvolupat activitats diverses oferides per les entitats col·laboradores com el “Programa Aula Compartida” que treballa la millora d’assistència, comportament i rendiment acadèmic i programa d’Atenció a menors expulsats que realitza la Fundació María Auxiliadora.
“Projecte no soc sense tu”, per a la intervenció amb adolescents amb mesures judicials; i “Club social i esportiu Altius Orriols” que imparteix la Fundació Altius per a oferir alternatives d’oci.
“Projecte Educa” de Orriols Conviu, per a l’acompanyament educatiu.
“Projecte Allons-Y” que treballa amb adolescents per al desenvolupament personal i la inclusió social, oferit per YMCA.; i el projecte “Coneixent la nostra família i el nostre barri” de Save the Children, per a generar accions d’oci en família.