Somos Parte

Inserció sociolaboral

Somos Parte

Programa per a la inserció social i l’ocupació digna

Somos Parte és un programa dirigit a diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és dotar als i les participants d’eines que augmenten la seua ocupabilitat i els permeta acostar-se al mercat laboral. Aquestes eines són: habilitats orientades per a l’ocupació i capacitacions professions.

I ho fem a través de:

  • Tallers que enfortisquen l’autonomia del participant.
  • Xarrades facilitades per personal de diferents àmbits.
  • Acompanyament individualitzat per part de professionals de perfils multidisciplinaris (psicologia, treball social, educació social).
  • Capacitacions professionals impartides des de l’àmbit privat per Centres de Formació.
L’accés a l’ocupació en els processos d’integració de persones en situació de vulnerabilitat és de vital importància.
El treball és fonamental per al desenvolupament d’un model de vida digne, autònom i independent.
    Alicia Martí. Coordinadora de Somos Parte

SI ERES UNA EMPRESA, TE NECESITAMOS. ERES CLAVE EN EL PROCESO DE INSERCIÓN

FISAT creu en el poder de canvi de les persones, i en les empreses com a agents transformadors, en una societat que no sempre és justa. En aquest sentit, la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és el camí per a canviar el model d’empresa i aconseguir entitats que a través del seu compromís contribuïsquen a un món millor. Fer costat a organitzacions com la Fundació que treballen per a millorar la situació de col·lectius desfavorits està en línia amb la RSC. Des de la Fundació proposem a les empreses que col·laboren amb els projectes que desenvolupem de la forma que més encaix amb la seua política empresarial:

  • Fomentant l’ocupabilitat, principalment de joves en risc d’exclusió social als quals se’ls brinda una oportunitat laboral. A través dels itineraris d’inserció sociolaboral, la Fundació forma en diverses àrees a joves que necessiten entrar en contacte amb el mercat laboral. Reben una preparació adequada i estan acompanyats en el procés d’immersió en el món laboral.
  • Oferint serveis bé per a la gestió de la Fundació o per als destinataris dels projectes (xiquets i xiquetes, joves, dones i col·lectius d’immigrants en situació o risc d’exclusió social).
  • Aportant coneixements i/o materials als projectes de la Fundació.
  • Finançant econòmicament a la Fundació, un projecte o una plataforma social educativa en concret.

Més informació: https://www.fisat.es/rsc/ o escriu-nos a rsc@fisat.es

Gràcies a la col·laboració amb empreses, les persones destinatàries dels itineraris d’inserció sociolaboral reben l’oportunitat de continuar la seua formació a través d’experiències laborals. Accedir al mercat laboral és de vital importància per a continuar avançant en la seua meta. El programa Somos Parte acompanya tant a les empreses com als seus destinataris/as en aquest procés per a garantir l’èxit de l’experiència.

EXPERIENCIES

Col·laboren